Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Carnajul de la Moscova: cei 4 presupuși atacatori au fost arestați preventiv

X (fosta Twitter)
atentat moscova

Cei patru presupuşi atacatori care au comis atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost arestați preventiv pentru două luni, relatează AFP, conform News.ro.

Decizia a fost luată de un tribunal din capitala rusă. Cei patru bărbaţi sunt acuzaţi de "terorism" şi riscă închisoare pe viaţă.

Cei patru suspecţi se numesc Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov, potrivit canalului oficial Telegram al instanţelor din Moscova. Bărbaţii identificaţi sunt, potrivit presei ruse, cetăţeni ai fostei republici sovietice Tadjikistan care trăiesc în Rusia.

Trei dintre cei patru au pledat „vinovat” la toate acuzaţiile. Atacul a fost revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic (ISIS). În ciuda anunțului ISIS, autorităţile ruse au prezentat o pistă ucraineană.

Răni vizibile

După ce pe reţelele sociale au circulat înregistrări video neverificate şi brutale cu interogatoriile suspecţilor, imagini din sala de judecată publicate de mass-media ruseşti au arătat că un suspect a fost adus într-un scaun cu rotile şi părea că îi lipseşte un ochi, un altul avea un bandaj în locul urechii drepte, altul avea un ochi vânăt şi o pungă de plastic ruptă în jurul gâtului, iar un al patrulea suspect cu faţa umflată părea dezorientat şi se străduia să îşi ţină ochii deschişi.

În imaginile video publicate de presa rusă şi de canalele Telegram cu legături strânse cu Kremlinul, unul dintre suspecţi a declarat că i s-au oferit bani pentru a comite atacul. "Am împuşcat oameni", a spus suspectul, cu mâinile legate şi ţinut de păr de un anchetator, cu o cizmă neagră sub bărbie. El vorbeşte într-o rusă proastă şi cu accent puternic. Când a fost întrebat de ce, el a spus: "Pentru bani". Bărbatul a spus că i s-a promis o jumătate de milion de ruble (puţin peste 5.000 de dolari).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.