Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Luptele sângeroase se răspândesc în Europa: după Belgia, acum bătăile de stradă între turci și kurzi se dau și în Germania sau Franța

bătaie turci kurzi

Luptele între turci și kurzi se răspândesc în Europa! Dacă în weekend luptele se dădeau în Bruxelles, acum bătăliile au ajuns să se extindă în Germania sau Franța.

Susținătorii organizației PKK au atacat angajații aeroportului francez Charles de Gaulle din Paris, în timp ce contestau extrădarea unui bărbat acuzat de terorism, Firaz Korkmaz, în Turcia. Un grup de aproximativ 20 de persoane a atacat echipa Unității Naționale de Repatriere care îl lua pe Korkmaz. Trei muncitori ai aeroportului au fost raniti în conflict. În cele din urmă Korkmaz a fost trimis în Turcia. În cele din urmă incidentul a fost pus sub control de soldații francezi.

 

Cazul din Germania

Un grup de 12 bărbați au atacat clădirea Consulatului General al Turciei din Hanovra, capitala Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei, distrugând intrarea sa principală, a informat agenția de presă de stat Anadolu. Nimeni nu a fost rănit în atacul de marți, dar clădirea a suferit distrugeri, a spus Anadolu, adăugând că atacatorii au reușit să spargă geamul de la intrarea principală și apoi au fugit rapid.

Ministerul turc de Externe a lansat miercuri o declarație despre incident, acuzând simpatizanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogat drept grup terorist de Turcia și o mare parte a comunității internaționale, de orchestrarea atacului. „În urma atacului, oficialii germani au fost contactați și li s-a reamintit că sunt responsabili pentru securitatea cetățenilor și a misiunilor diplomatice noastre și că provocările împotriva comunității turce din Europa nu ar trebui tolerate”, a spus ministerul.

Între timp, Ministerul german de Externe a dat publicității miercuri o declarație în care condamnă atacul asupra Consulatului General al Turciei de la Hanovra. Declarația spune că autoritățile responsabile investighează incidentul, adăugând că ambasadele și consulatele sunt sub protecție specială și că sunt în contact cu Turcia în legătură cu incidentul.

Context

Atacul vine la scurt timp după ce un grup mare de turci ultranaționaliști a efectuat un atac asupra familiilor kurde care se întorceau la casele lor după sărbătorile de la Nevruz duminică, rănind mai mulți dintre ei.

Nevruz este sărbătorit în mod tradițional de către kurzi în a doua jumătate a lunii martie ca prima zi a primăverii.

Atacatorii ar fi vandalizat mașinile și au încercat să pătrundă cu forța într-o casă din Heusden-Zolder, unde s-au adăpostit zeci de oameni. Potrivit martorilor, atacatorii au încercat să dea foc casei, punând în pericol în jur de 40 de persoane din interior.

Kurzii sunt cea mai mare minoritate etnică a Turciei, reprezentând aproximativ 18% din populație. Grupul s-a confruntat cu o lungă istorie de discriminare și violență în țară. Kurzii sunt acuzați în principal de legături cu PKK, care duce un război sângeros în sud-estul țării din 1984.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.