Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban, EXEMPLUL: Taxează băncile, partidele și multinaționalele ca să scape poporul de povara economică a epidemiei

MTI
Viktor Orban

Guvernul ungar a promis că va reduce finanţarea pentru partidele politice şi va introduce noi taxe pe bănci şi companiile multinaţionale din sectorul distribuţiei, pentru a creşte veniturile la buget necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, transmite Bloomberg.

Şeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă că partidele politice îşi vor pierde jumătate din finanţarea de la buget, ceea ce va genera economii la buget în valoare de aproximativ 1,2 miliarde forinţi ( 3,5 milioane dolari). De asemenea, povara fiscală asupra băncilor va fi majorată, ceea ce va genera alte 55 miliarde forinţi (163 milioane de dolari), şi va fi reintrodusă o taxă care se aplică companiilor multinaţionale din sectorul distribuţiei, ceea ce va genera alte aproximativ 36 miliarde forinţi (106 milioane de dolari). De asemenea o taxă pe autovehicule, cu o valoare totală de 100 milioane de dolari, care în mod normal este plătită de proprietarii de automobile către municipalităţi, va fi transferată către bugetul central.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

"Guvernul a demarat o reorganizare semnificativă a bugetului şi va forţa şi pe alţii să contribuie la împărţirea poverii. Printre aceştia se numără partide politice, firme multinaţionale, bănci şi municipalităţi" a spus Gergely Gulyas.

Şeful de cabinet a mai spus că premierul Viktor Orban urmează să anunţe luni un pachet de măsuri în valoare de 30 de miliarde de dolari destinat relansării economiei. Gulyas a dezvăluit că pachetul va fie echivalent cu 18-22% din Produsul Intern Brut al Ungariei, adică aproximativ 30 de miliarde de dolari. La rândul său, Banca Naţională a Ungariei (NBH) va anunţa şi ea un set de măsuri la şedinţa sa de politică monetară care va avea loc marţi.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Premierul Viktor Orban este criticat că pentru măsurile speciale adoptate pentru a face faţă crizei coronavirusului. O legea adoptată recent de Parlamentul de la Budapesta, permite guvernului ungar să guverneze prin ordonanţe, fără un termen limită şi în unele cazuri chiar fără supervizare parlamentară, ceea ce a atras critici din partea UE, mai ales că Orban a intrat şi în trecut în conflict cu Bruxellesul în legătură cu politicile sale considerate autoritare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.