Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

85.000 de cereri de azil în 2016 în Franţa, în creştere moderată faţă de anul anterior

dailymail.co.uk
alerta franta

Franţa a înregistrat în 2016 puţin peste 85.000 de cereri de azil, cu 6,5% în plus faţă de anul anterior, numărul acestora fiind în creştere din partea refugiaţilor sirieni şi afgani, proveniţi din ţări în conflict, dar şi din partea migranţilor din Albania, o ţară consideră 'sigură', a anunţat joi Pascal Brice, directorul general al Ofpra (Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor), transmite AFP.

În 2015 fuseseră înregistrate 80.000 de cereri de azil, cu 24% mai multe decât în 2014. Pentru 2016, bilanţul final al sosirilor în Franţa s-ar putea totuşi situa în jurul a 100.000, luând în calcul şi numărul celor care nu şi-au depus deocamdată dosarul la Ofpra. Anul trecut, 25% dintre solicitanţii de azil au fost trimişi într-o altă ţară din Uniunea Europeană, în baza regulamentului Dublin, a precizat Cimade, asociaţie de asistenţă pentru migranţi.

Creşterea din 2016 rămâne 'în proporţii absolut acceptabile pentru ţara noastră', a declarat joi ministrul de interne Bruno Le Roux, precizând că rata de acceptare a cererilor de azil a crescut la 38%, faţă de 31% în 2015. Potrivit acestuia, 'cinci ţări au reprezentat 40% din numărul cererilor', cu '5.000-6.000 de dosare fiecare': Albania, Siria, Afganistan, Sudan, şi Haiti, conform Agerpres. Conform datelor oficiale, circa 97% dintre sirieni primesc azil în Franţa, o mare parte din ei ajungând direct în această ţară prin intermediul programelor europene de primire de refugiaţi. În ce-i priveşte pe afgani, peste 80% au şanse de a obţine azil, în timp ce pentru sudanezi, rata de acceptare este de 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.