Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - A murit Ioan Gyuri Pascu / UPDATE

www.cancan.ro

Celebrul actor și muzician român, Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la numai 55 de ani, la Spitalul Universitar din București. Acesta a suferit un infarct. Decesul a fost confirmat de medici, care au încercat să-l resusciteze, fără rezultat, din păcate.

Vezi și: Prima reacție din trupa Divertis, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu

UPDATE: Informaţia a fost confirmată, pentru Agerpres, de coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa:

"Două echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Fostul membru al grupului de umor Divertis avea 55 de ani si a jucat si in filme, dar si in piese de teatru.

Ioan Gyuri Pascu a murit in locuinta fostei sale sotii, din cartierul bucurestean 23 august. Actorul suferea de diabet.

Vezi: Cum a aflat Lia Olguța Vasilescu că va fi arestată

La ora 4 dimineata i s-a facut rau, iar sotia a sunat la ambulanta. Medicii au incercat sa il resusciteze timp de 45 de minute, insa fara rezultat.

Trupul neinsufletit al lui Ioan Gyuri Pascu a fost preluat de legisti, care vor stabili cauza decesului.

In 2010, actorul a suferit un infarct si s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Știre în curs de actualizare.

Vezi și: SURSE - DNA îi îngroapă partidul lui Traian Băsescu

Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961, în Agnita. Este un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987.

S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii '90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport, și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii. Pascu s-a născut la Agnita (în acea perioadă în Regiunea Brașov, acum în județul Sibiu), unde a absolvit școala primară.

Tatăl său era român, iar mama sa pe jumătate unguroaică; avea și origini poloneze și slovace. Mama sa era catolică iar tatăl, la fel ca Gyuri, creștin ortodox. Numele său reflectă originile sale: Ioan a fost ales dintre numele românești; al doilea său nume era maghiarul Gyurika, dar a fost notat de atunci ca Ghiurico în certificatul de naștere și documentele personale. Așa cum avea să declare mai târziu Pascu, numele a fost trecut greșit pentru că nici tatăl și nici notarul nu erau familiari cu fonologia limbii maghiare.

Pascu, care vorbea fluent limba maghiară, prefera diminutivul Gyuri.

A început să studieze pianul la vârsta de nouă ani, și a cântat prima dată în corul școlii, cu voce de soprană, amuzându-și prietenii cu imitarea unor cântăreți de muzică pop cunoscuți. În timpul clasei a cincea, a început să joace handbal la o echipă de amatori, renunțând la lecțiile la pian și încercându-și norocul în actorie. A învățat singur să cânte la chitară. La vârsta de paisprezece ani, vocea lui Pascu s-a schimbat. Era încă la sopran în cor, dar își folosea vocea de cap.

Ca liceean, Pascu a fost nevoit să intre în Uniunea Tineretului Comunist (UTC), tinerii fiind obligați de regimul comunist român să se alăture uniunii. În 1976 a intrat la Liceul Agnita, care mai târziu și-a schimbat denumirea în Liceul Agro-Industrial Anita. În același an a renunțat la handbal și a început să studieze muzica interpretată la chitară, folosindu-se de manualul autoarei Maria Boeru ca ghid.

A debutat ca actor amator în 1977, într-o piesă școlară care a avut loc la Casa de Cultură Agnita. Pascu a asistat în acea perioadă și la concertele Cenaclului Flacăra, inspirat din folkul american și folk rock, tolerat sub regimul comunist.

S-a familiarizat cu muzica din Occident, ascultând piesele artistei Olivia Newton-John și ale formației Queen, participând activ la brigada culturală a UTC, unde a scris și interpretat primele cântece de folk-rock.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.