Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase îl apără pe Victor Ponta de 'obrăznicia' ungurilor

nastase ponta

Scandalul diplomatic dintre România şi Ungaria se desfăşoară prin replici paralele. Dacă Victor Ponta şi Bogdan Aurescu au taxat gardurile ridicate de unguri la frontieră şi modul în care tratează refugiaţii, ministrul de Externe al Ungariei l-a "înţepat" pe Victor Ponta pe tema problemelor cu DNA. În discuţie intră şi fostul premier Adrian Năstase, mentorul lui Victor Ponta. Într-u text intitulat "Obrăznicia ca diplomaţie", Năstase critică Ungaria şi face un apel la acţiuni comune.

Vezi şi: Ungaria atacă din nou România: Declarații jignitoare de la Budapesta

"In ultimile săptămâni, reprezentantii politici sau diplomatici unguri, disperati probabil de problemele create de refugiatii ajunsi pe teritoriul lor, in loc sa se consulte cu vecinii, au decis unilateral ridicarea unor ziduri sau garduri de sârmă ghimpată la frontiere. Evident că nu aceasta este calea. Aceste măsuri vin in urma altor decizii contestate la nivel european – modificările la Constitutie, reglementările privind presa etc. Inchiderea Ungariei in spatele unor garduri inseamnă de fapt o auto-izolare, o formă de autism, după cum afirma ministrul Aurescu. Astfel de critici au venit si din partea altor tari europene. Gardurile de sârmă ghimpată aduc aminte de transeele primului razboi mondial. Unii vor spune că decizia Ungariei este o formă de afirmare a autonomiei sale individuale, culturale si etnice. Fie...

Nu este de inteles insă modul obraznic in care reprezentantii unguri, incapabili să ofere contra-argumente, răspund la pozitiile decente ale reprezentantilor români:

'Ne-am aștepta la mai multă modestie din partea unui ministru de externe al cărui premier este trimis în judecată', a declarat Peter Szijjarto. 'Ungaria este un stat cu o vechime mai mare de 1.000 de ani.' Ce legătură are trimiterea in judecată a premierului român cu gardul prefecturii? Ce legătură are gardul cu momentul in care ungurii au venit din Asia in Europa (in calitate de „refugiati”)?

Problema refugiatilor, indiferent cine a generat-o, este acum o problemă europeană si ea trebuie, până la urmă, rezolvată in comun", scrie Adrian Năstase pe blog.

Vezi şi: Replica României după atacul venit din Ungaria

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.