Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, promovat de ICR

Stanga Romaneasca

Marți, 15 decembrie, la Institutul Cultural Român a avut loc lansarea lucrării "Descriptio Dunabii. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie", editată de Adrian Năstase şi publicată împreună cu directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi. Adrian și Daniela Năstase figurează pe site-ul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi drept deținătorii unei hărți cu caracter general a cursului Dunării.

La evenimentul de lansare au participat președintele instituţiei, Radu Boroianu, acad. Răzvan Theodorescu, Silvia Davidoiu, director general al Biroului Strategia UE pentru regiunea Dunării din cadrul MAE, și editorii lucrării, prof. Adrian Năstase și Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

„Ne aflăm în fața unui eveniment editorial foarte important, cu o valoare excepțională pe mai multe planuri (...). România are o tradiție extraordinară în ceea ce privește Dunărea. (...) Institutul Cultural Român își propune să facă proiecte pentru redeșteptarea istoriei legate de cetățile dunărene de odinioară, și în acest context era nevoie să stârnim într-un fel opinia publică, cea intelectuală, prin această apariție", a declarat, în  deschiderea evenimentului, președintele ICR, Radu Boroianu, potrivit romanialibera.ro.

Albumul valorifică într-o concepție vizuală de excepție piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee cu specific cartografic din Europa și din lume, mai scrie sursa citată.

Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare în două dosare şi a executat efectiv 500 de zile de detenţie. Universitatea Bucureşti i-a reziliat contractul de profesor, tocmai pentru că a fost condamnat definitiv pentru corupţie.

Vezi şi: Un fost premier se revoltă şi le dă lecţii aleşilor: 'Se mai dărâmă gardul Parlamentului'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.