Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al treilea sex, introdus în PREMIERĂ în documente oficiale

semnatura

O bancă din Marea Britanie a devenit prima din lume care oferă a treia opțiune în ceea ce privește sexul clienților care apelează la o astfel de instituție, informează Business Insider.

Metro Bank a introdus în documentele sale oficiale dedicate clienților, alături de clasicele opțiuni în ceea ce privește sexul — masculin și feminin — varianta „non-binar”. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifică nici bărbați, nici femei, potrivit Agerpres.

Vești BUNE pentru tineri: Ce decret a semnat Iohannis

De asemenea, banca a adăugat formula de adresare „Mx” (derivată din „Mr” — dl., „Mrs” — dna., Ms. — domnișoară), folosită de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care preferă să fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului.

Decizia a fost luată după ce o tânără de origine scoțiană, Kaelin Fanish, nu a reușit să-și deschidă un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decât două opțiuni în privința sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regăsea în acestea.

Analist militar, AVERTISMENT pentru România: Rusia pregăteşte un atac preventiv

Kaelin Fanish a salutat decizia istorică pe care a catalogat-o drept „un pas mare înainte” pentru un sistem bancar care timp de 600 de ani nu a oferit decât două opțiuni în ceea ce privește sexul clienților săi.

Directorul de comunicare al Metro Bank a declarat pentru Buzzfeed UK că politica băncii este de a asculta clienții și că spre deosebire de unele situații în care lucrurile sunt „prea dificile pentru a face ceva în privința lor”, cazul de față „nu a fost, în mod clar, unul dintre ele”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.