Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri fără Vasile Blaga

yahoo.com
Vasile Blaga

Știa Blaga oare că se va ajunge aici? Că a sosit momentul să fie retras din moment ce, de bună voie, el n-a făcut-o?

Încă de săptămâna trecută planau mari suspiciuni asupra unor legături primejdioase între Blaga și rețeaua de la IJP Bihor. Un BMW ușor accidentat, un portbagaj plin...Semnalele le-a primit.

Blaga a declanșat în luna august în partid operațiunea ”Baricadați ușile pentru tehnocrați!”. A comandat un sondaj cu cântec din care reieșea că Ghinea, Voiculescu și ceilalți ”imaculați” din guvernul Cioloș nu sunt buni de nimic. Ba s-au mai luat în gură și cu PSD; viitorii parteneri la guvernare.

Tot Blaga a alimentat presa pe surse cu interpretarea proprie asupra sondajului: n-avem nevoie de ei, ne iau voturi, nu ne aduc.

Să nu subestimăm puterea lui Blaga în PNL. El încă mai conduce aripa democrat-liberală, cea care a salvat scorul partidului la alegerile locale în Ardeal. Primarii lui Blaga sunt esențiali pentru viitoarele liste de parlamentari. Nicio listă nu poate fi maximizată ca scor, dacă primarii nu pun osul în campanie. Fiefurile bune sunt ale lui PDL, nu ale PNL.

Iată însă că a venit tăvălugul. Blaga este suspect într-un dosar la DNA Ploiești și stă cu sabia criteriilor de integritate, pentru care el însuși s-a bătut, deasupra capului. S-ar putea să nu fie vorba doar de funcția de co-președinte. S-ar putea să fie vorba chiar de candidatura la alegerile parlamentare de anul acesta.

Ultimul mohican al vechiului FSN se va vedea curând scos pe linie moartă. A rezistat acerb, a reușit să facă mișcări de ultim moment prin care și-a salvat cariera, cum a fost fuziunea PDL-PNL, a îndepărtat-o pe favorita lui Băsescu la șefia PDL, pe vremuri. A avut o istorie zbuciumată.

A sosit și vremea retragerii, așa cum în 2014 sosise și pentru prietenul său, Ilie Sârbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.