Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, întrevedere cu ambasadorul SUA: Suntem ferm angajaţi în lupta anticorupţie

facebook.com
ana birchall

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a subliniat marţi, într-o întâlnire avută cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, că Executivul susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei şi eforturile de consolidare a statului de drept. "Suntem ferm şi pe deplin angajaţi în direcţia continuării eforturilor de consolidare a justiţiei din România, inclusiv în ce priveşte legislaţia în domeniu, precum şi în privinţa continuării şi întăririi luptei anticorupţie, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane şi a activităţilor teroriste. În acelaşi timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esenţial să oferim instituţiilor responsabile mijloacele şi resursele necesare pentru a-şi face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului", a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Totodată, ministrul a evidenţiat necesitatea asigurării securităţii infrastructurii necesare desfăşurării în bune condiţii a actului de justiţie. În ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ministrul interimar al Justiţiei a subliniat că obiectivul este ca România să iasă din MCV. "Obiectivul nostru este de a ieşi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce priveşte reformele din justiţie, precum şi ţinând cont de faptul că ţara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism", a spus Birchall.

Conform comunicatului, oficialul român a arătat că MCV nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele României. Totodată, se mai arată în comunicat, Ana Birchall a reliefat nivelul excelent al cooperării cu Statele Unite în domeniul justiţiei, afirmând angajamentul României de a dezvolta cooperarea în acest domeniu conform coordonatelor actuale, atât la nivel general, cât şi în ce priveşte continuarea discuţiilor la nivel tehnic atât la Bucureşti, cât şi la Washington, inclusiv pe problematici sectoriale din domeniul justiţiei, conform Agerpres.

În cadrul întrevederii a fost subliniată şi importanţa cooperării dintre cele două ţări. "A fost subliniată importanţa cooperării cu SUA, ca principal partener strategic al României şi în baza relaţiei puternice şi stabile de prietenie dintre cele două state, reiterând poziţia României ca aliat ferm al Statelor Unite ale Americii, cu un accent deosebit pe componenta de apărare şi dimensiunea de securitate, inclusiv în ce priveşte colaborarea în domeniul securităţii cibernetice. Totodată, cei doi oficiali au evidenţiat nevoia de a aprofunda dimensiunea economică a parteneriatului strategic", menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.