Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană a reluat ofensiva în cartierele rebelilor din Alep

BBC
alep

Liderii grupărilor militare din estul oraşului Alep au încălcat acordul cu autorităţile siriene privind retragerea lor din oraş şi au reluat acţiunile militare miercuri dimineaţa, iar atacul lor a fost respins, a anunţat Centrul pentru reconcilierea părţilor beligerante din Siria, din cadrul Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, informează TASS şi AFP, potrivit agerpres.

"În conformitate cu acordurile dintre reprezentanţii autorităţilor siriene şi liderii formaţiunilor armate rebele din cartierele estice din Alep, Centrul pentru reconcilierea părţilor beligerante a pregătit retragerea din oraş a rebelilor în direcţia Idlib. Retragerea combatanţilor era planificată să aibă loc în jurul orei locale 06:00, cu autobuze de pasageri, printr-un coridor în cartierul Salah ad-Deen. După sosirea transportului la locul stabilit din timp pentru îmbarcare, combatanţii au început să atace coloana", se spune în comunicatul Centrului.

Citeşte şi: Confesiunea unui președinte: 'AM UCIS personal criminali pentru a da un exemplu poliției'

Potrivit comunicatului, profitând de armistiţiu, odată cu zorii zilei combatanţii s-au regrupat şi au reluat acţiunile militare, încercând să străpungă poziţiile trupelor siriene în direcţia nord-vestică. "Atacul teroriştilor a fost respins. Armata siriană a continuat operaţiunea pentru eliberarea cartierelor estice din Alep aflate sub controlul rebelilor", adaugă textul.

Rebelii din estul Alepului au ajuns la un acord cu guvernul sirian pentru evacuarea civililor şi a unor combatanţi din zona asediată a oraşului, a anunţat marţi seară Yasser al-Youssef, purtătorul de cuvânt al uneia dintre principalele grupări rebele Nour Din al-Zinki, care dispune de o prezenţă semnificativă în Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.