Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la Facebook

Atacul la Facebook vine din România. Pentru că libertatea de exprimare deranjează, în special pe Liviu Dragnea, cel care propune aspra pedepsire a tuturor celor care mai au curaj să spună lucrurilor pe nume. Este un aspect extrem de grav și totodată inacceptabil faptul că “unicul” președinte social-democrat începe să confunde România cu micul popor PSD.

Pe lângă faptul că această inițiativă este un atentat direct şi foarte grav la adresa democrației, ea poate produce efecte perverse pentru tot ceea ce definim astăzi libertate de exprimare.

După 1989, românii n-au avut parte de o elită politică onestă şi capabilă să aducă bunăstare. Totuşi, ne-am putut bucura din plin de libertatea de a gândi şi de a vorbi liber. Acum, însă, în mintea unor politruci dornici să scape de sintagma "condamnat", se nasc legi care promovează cenzura ca principiu sănătos in societate.

Este îngrozitor ca unii politicieni să aibă imunitate la orice și oriunde, în timp ce alții sunt agresați de către jandarmi în fața Guvernului pentru ca au îndrăznit să protesteze, aşa cum mi s-a întâmplat mie și altor colegi. Înțeleg ca fiecare dintre noi are dreptul la micul sau univers, dar sa sperii cu amenzi sau închisoarea românii care l-ar putea denigra pe "El Lidero Maximo" de la PSD este pur și simplu intolerabil.

Legea anti-defăimare este o lege de inspirație totalitară, creată cu scopul de îngrădi libertatea de exprimare şi de a instaura frica ca reflex social. În mod intenționat se încearcă, sub pretextul combaterii exagerărilor ce ţin de discriminare, să fie legiferată o nouă imunitate pentru politicienii "defăimați" pentru plagiat, fraudă electorală, corupție şi alte încălcări ale legii.

Dacă o parte a presei ignoră cu bună știință subiectele referitoare la lumea politică, pentru că așa le dictează conștiința, românilor le rămâne să se exprime liber pe Facebook sau alte rețele sociale. Aici țintește legea lui Dragnea: să interzică libertatea de exprimare acolo unde ei nu pot să o controleze.

Dacă Dragnea a reușit performanța de a organiza nişte alegeri ridicole în PSD,când a scos din casă oamenii pentru a-l valida drept şef suprem al stângii, înlăturându-şi contracandidații prin practici aplicate cu succes în Epoca de aur, nu trebuie să-l lăsăm să aplice aceleași practici comuniste și în ceea ce privește valorile garantate ale democrației.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.