Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autostrada Sibiu-Pitesti primeste unda verde, in instanta

autostrada

Autostrada Sibiu - Piteşti, una din cele mai aşteptate din România, va putea fi in sfarsit construita. Asta dupa ce, Curtea de Apel a transat situatia contestatiilor, iar contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate poate fi semnat. Instanta a respins contestaţia formulată de firmele Romair şi Dongbu (Coreea de Sud), iar CNADNR urmeaza sa semmneze cu asocierea Spea Ingineria Europea (Italia) - Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii.

"Solicitam CNADNR semnarea de urgenta a contractului si plata avansului catre asocierea cistigatoare astfel incit sezonul de lucru 2015 sa nu fie pierdut", transmite Asociatia Pro Infrastructura.

Potrivit hotnews.ro, firma Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, parte din asocierea care se va ocupa de revizuirea SF-ului pe Sibiu - Pitesti, este unul din proiectantii autostrazii Sibiu - Orastie Lot 3, tronson de autostrada afectat de probleme si unde asfaltul a luat-o la vale pe anumite portiuni.

Studiul de Fezabilitate va documenta in detaliu toate aspectele autostrazii care va lega actuala varianta de ocolire a Municipiului Sibiu cu actuala varianta de ocolire a Municipiului Pitesti. Lungimea proiectului este de aproximativ 120 km. Practic, autostrada Sibiu - Pitesti este singura bucata lipsa din mult-cunoscutul Coridor pan-european IV.

Potrivit CNADNR, durata contractului este de 17 luni si implică realizarea de studii de trafic şi privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.