Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bihor: Măsurile preconizate de PSD pentru clasa de mijloc, prezentate de Adelina Coste

Salariul minim brut pe economie va ajunge la 1.750 de lei/lună în 2020, potrivit programului PSD, a declarat Adelina Coste, candidată pentru Camera Deputaţilor pe poziţia a doua. Ea a prezentat joi măsurile prin care PSD preconizează să ajute clasa de mijloc, cuprinse în programul de guvernare.

'PSD este pregătit pentru alegeri, fiind primul partid care are un program de guvernare, cu care să iasă în campania electorală,' a declarat, în conferinţă de presă, Adelina Coste.

Klaus Iohannis 'intră la rupere' la partide: Ce sfaturi le-a dat şeful statului

Adelina Coste s-a referit la clasa de mijloc, văzută ca principalul motor al economiei.

'Prin aplicarea măsurilor PSD, 1,5 milioane de români vor avea venituri mai mari, locuri de muncă mai bine plătite şi vor intra în clasa de mijloc. Ajuns din nou la guvernare, PSD va interveni asupra impozitului pe venit pentru toţi salariaţii care au un salariu mai mic sau egal cu 2.000 de lei brut pe lună şi va face ca acel bir să dispară. Pentru medici, totodată, indiferent de salariu, impozitul pe venit va scădea tot la 0%. Cei implicaţi într-o altă zonă vitală de activitate, IT-iştii (inclusiv persoanele cu studii medii) vor avea un impozit pe venit tot de 0%. Iar pentru acei salariaţi români care au peste 2.000 de lei brut pe lună impozitul o să scadă la 10%,' a declarat Adelina Coste.

Adelina Coste a precizat că PSD vrea să mărească salariul minim brut pe economie, suma ajungând la 1.750 de lei/lună în anul 2020.

'Ştim bine că avem acum de plătit CAS, CASS, şomaj, concedii, creanţe salariale, risc şi accidente. Ca valoare, vom reduce cu 4,25 puncte procentuale contribuţiile, iar cele patru contribuţii tăiate vor fi acoperite de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, fondurile cu pricina nu vor fi afectate,' a spus candidata PSD.

Social-democraţii vizează ca la pensiile mai mici sau egale cu 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit să scadă la 0, iar pentru pensiile care sunt mai mari de 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit să ajungă la 10%, cu 6% mai puţin.

Citeşte şi: Proteste de amploare în mai multe instituţii: Sindicaliştii au blocat Poşta Română

'Marea schimbare faţă de situaţia actuală va fi că pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate! Acestea vor fi plătite de la bugetul de stat, toate aceste măsuri având acoperire,' a precizat Coste, potrivit agerpres.

Potrivit programului PSD, persoanele care îşi câştigă existenţa din activităţi independente şi au venituri de până în 24.000 de lei/an nu vor mai plăti impozit, iar cei care câştigă mai mult de 24.000 de lei/an vor avea aplicat un impozit de 10%, nu 16%, cum este în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.