Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul va fi ocupat vineri: Mitinguri de amploare organizate de PSD și PNL

În ziua în care Victor Ponta îi ameninţa cu dosare penale şi contramanifestaţii pe liberalii care anunţaseră lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului când se dezbate moţiunea de cenzură, PSD depunea la Primăria Capitalei cerere de autorizaţie pentru miting în acelaşi loc. Surpriză, ambele solicitări au fost aprobate de primarul Sorin Oprescu.

Citește și: DNA pregătește cutremurul: Totul va EXPLODA

După două zile de dezbateri în Comisia de ordine publică s-a convenit ca liberalii să facă lanţul uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, în vreme ce pesediştii ar urma să se întâlnească pe latura cealaltă, pe trotuarul de la Parcul Izvor. "Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări", a declarat la Gândul Live, copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

Citește și: DEZVĂLUIRI din culisele PSD: Victor Ponta își pregătește ieșirea din scenă și caută succesorul

Cum s-au desfăşurat evenimentele? Vineri, la scurt timp după ce scandalul Ponta-DNA a izbucnit public, PNL a depus la Primăria Capitalei o cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, estimând o participare de 5.000 de persoane. Mitingul a fost programat pentru vinerea aceasta, când se dezbate moţiunea de cenzură.

Citește și: Teoria lui Ion Cristoiu după discursul lui Klaus Iohannis despre Victor Ponta

Luni, ameninţările lui Victor Ponta cu dosare penale şi contramanifestaţii s-au materializat în parte. PSD a depus la Primărie cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman, tot în jurul Paralamentului.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a calificat drept "incredibilă" situaţia în care s-a ajuns.

Citește și: Procurorii fac prăpăd acasă la Ponta: Un primar și un viceprimar, alături de 3 afaceriști, reținuți

"Astăzi, surpriză la Primăria Generală a Capitalei 2 mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie, cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. Minte cum respiră. (...) Pe de o parte ne ameninţă, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă contramanifestaţie", a spus liderul liberal.

Citește și: Iohannis: Ponta a ales cea mai proastă variantă. Probabil nu îl suspendam

Blaga a adăugat că liberalii se aşteaptă la provocări din partea PSD-iştilor. „Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.