Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul agresiunilor sexuale capătă o nouă amploare la Koln

Poliţia germană a anunţat joi că a identificat "16 suspecţi" şi a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou la Koln şi care au şocat profund Germania, relatează AFP.

"Celula de anchetă 'Anul nou'", în care activează 80 de poliţişti, "a identificat 16 tineri (...) în mare parte originari din Africa de Nord" care "ar putea" fi implicaţi în aceste fapte, indică într-un comunicat poliţia locală, care nu menţionează că ar fi făcut reţineri în acest caz.

Citește și: Celebrul personaj ”Dacul liber” s-a sinucis

Poliţia va examina imaginile de supraveghere video şi relatările martorilor pentru a determina gradul de implicare al acestor bărbaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia a precizat că a înregistrat până acum 121 de plângeri. "În circa o treime din cazuri, este vorba despre delicte cu caracter sexual. (...) În alte cazuri, se efectuează anchete pentru rănire sau furt", conform sursei citate.

Citește și: Vești minunate pentru românii cu credite în euro: Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria post-decembristă

Cotidianul german Bild şi ediţia online a săptămânalului Der Spiegel scriu de altfel despre un raport al poliţiei, redactat la 4 ianuarie, respectiv la trei zile după fapte, în care este descris "haosul" din noaptea de Revelion de la Koln.

Autorul raportului, un cadru de poliţie, scrie în raport că "femei care plângeau au reclamat agresiuni sexuale" şi că "victime şi martori au fost ameninţaţi".

Citește și: GAFĂ antologică la B1 TV: Ce a putut să apară la emisiunea lui Sabin Orcan

"Poliţişti şi trecători au putut împiedica comiterea unor violuri" şi "femei, însoţite sau nu, s-au confruntat cu o hărţuire de o intensitate indescriptibilă", mai scrie autorul raportului citat.

Poliţia "nu a putut controla toate evenimentele, agresiuni, delicte... pentru că s-au produs prea multe în acelaşi timp", mai afirmă autorul raportului.

Citește și: Avertismentul Angelei Merkel pentru România: 'Asta e condiţia'

Raportul citat de Bild şi Der Spiegel menţionează că poliţiştii "s-au temut că vor exista morţi" din cauza focurilor de artificii lansate asupra mulţimii adunate în centrul oraşului.

Recentul val infracţional din Koln - reprodus, chiar dacă într-o măsură mai mică, la Hamburg, Stuttgart şi Frankfurt - a inflamat dezbaterea purtată în Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranţi anul trecut, scrie agerpres.ro

Citeşte şi; Alertă în Paris după mai multe focuri de armă: Un bărbat a fost ucis / UPDATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.