Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelsea Clinton scrie o carte pentru copii despre marile figuri feminine din istoria SUA

gaudeamus
carte

Fiica fostului preşedinte american Bill Clinton şi a fostei candidate democrate la preşedinţia SUA Hillary Clinton pregăteşte o carte pentru copii care va prezenta portrete ale marilor figuri feminine, relatează AFP. Cartea, care se va numi "She Persisted", este consacrată unui număr de "13 femei americane care au schimbat lumea", potrivit coperţii postate pe Twitter de Chelsea Clinton (37 de ani), şi va fi lansată la 30 mai.

"Perseverenţa a schimbat cursul istoriei. Sunt cu adevărat încântat de poveştile acestor fete şi femei care nu s-au oprit la un refuz", a scris joi mama a doi copii în vârstă de 2 ani şi respectiv nouă luni. Potrivit mai multor media americane, cartea va fi publicată de editura Penguin Random House. AFP a contactat editura, dar nu a primit până acum o confirmare a informaţiei. "Am scris această carte pentru toţi cei care au vrut să vorbească dar cărora li s-a spus să tacă, toţi cei trataţi ca inferiori", a scris Chelsea Clinton într-o declaraţie reluată de mai multe media, conform Agerpres.

Primele 12 personalităţi feminine abordate în carte sunt Harriet Tubman, Helen Keller, Nellie Bly, Maria Tallchief, Claudette Colvin, Clara Lemlich, Ruby Bridges, Margaret Chase Smith, Sally Ride, Florence Griffith Joyner, Oprah Winfrey şi Sonia Sotomayor. Identitatea celei de a 13-a femei nu a fost dezvăluită, dar presa americană a speculat asupra faptului că ar putea fi vorba despre Hillary Clinton, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.