Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş are un nou consilier: Un cunoscut ONG-ist se va ocupa de un domeniu strategic

cristian ghinea

Premierul Dacian Cioloş continuă să-şi contureze o echipă bazată pe reprezentanţi ai aşa-zisei societăţi civile. Noul consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului va fi politologul Cristian Ghinea, președintele Centrului Român de Politici Europene (CRPE). Acesta a anunţat schimbarea de "job" într-un articol publicat pe site-ul revistei Dilema Veche.

"Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curînd. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol. A fost o decizie greu de luat", scrie Ghinea.

"Eu schimb un loc de muncă unde o ședință arată cam așa: unul stă cu picioare pe birou, unul vorbește în timp ce pedalează pe bicicleta eliptică care altfel e pe post de cuier și altcineva încearcă să se facă ascultat cît scrie la tablă idei. Merg într-o instituție unde se poartă cravată (am negociat la nivel înalt: nu voi purta) și unde SPP-iștii te salută la colț cu 'Să trăiți!'", mai scrie noul consilier al lui Cioloş.

Cristian Ghinea afirmă că a participat deja la ședința informală de Guvern de sîmbătă, pe care a descris-o ca "efervescentă" și plină de entuziasm.

"Cînd Dacian Cioloș, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îți cere ceva, nu refuzi. Pentru un think-tanker e un traseu banal în Vest: oameni care ajung în poziții înalte se uită în jur și caută idei. Omologii mei din țările UE au în CV stagii în poziții de adviseri în guvernele lor, o iau ca pe un semn de normalitate", concluzionează Ghinea, care s-a remarcat de-a lungul timpului, prin editorialele sale, ca un intelectual de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.