Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia: 15 poliţişti morţi în urma prăbuşirii unui elicopter (oficial)

columbia

Cincisprezece poliţişti şi-au pierdut viaţa marţi când elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în nord-vestul Columbiei, în cursul unei operaţiuni contra Clanului Usuga, principala organizaţie criminală a traficanţilor de droguri din ţară, a anunţat poliţia naţională, potrivit AFP. 

"În cursul unei ofensive desfăşurate în cadrul operaţiunii Agamemnon, împotriva Clanului Usuga, un aparat de tip Blackhawk s-a prăbuşit între (localităţile) Carepa şi Chigorodo (regiunea Antioquia) cu 17 pasageri la bord", dintre "15 au murit", a informat un comunicat al poliţiei. 

Alţi doi agenţi au fost internaţi în spital. 

"Echipe specializate s-au deplasat în zona accidentului pentru a demara o anchetă, ale cărei prime elemente arată că a fost vorba despre o defecţiune mecanică şi accidentală", a menţionat documentul. 

Autorităţile, care au prezentat condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa "luptând contra crimei organizate", au subliniat că accidentul a avut loc într-o zonă "împădurită şi cu acces dificil". 

Blackhawk este un elicopter de transport aerian de producţie americană. 

Clanul Usuga, cunoscut şi sub numele Los Urabenos sau Autoapărarea Gaitanistas, este principala grupare de traficanţi de droguri din Columbia, înfiinţată după demobilizarea a 32.000 de paramilitari de extremă-dreaptă în anii 2000, care luptaseră împotriva gherilelor. 

În cursul ultimelor luni, guvernul preşedintelui de centru dreapta Juan Manuel Santos a lansat o ofensivă în forţă contra acestei organizaţii. 

Columbia este de peste o jumătate de secol scena unui conflict armat în care sunt implicate forţe de securitate, gherile de stânga, miliţii de extremă-dreaptă şi grupări criminale.AGERPRES/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.