Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul film 'Matilda' nu va fi proiectat în cinematografe în Rusia de teama ameninţărilor

film

Lanţurile de cinematografe Cinema Park şi Formula Kino, care formează cea mai mare reţea de săli de cinema ruseşti, au anunţat marţi că "se văd obligate să nu proiecteze" filmul 'Matilda', despre aventura premaritală a ultimului ţar al Rusiei Nicolae al II-lea, ca urmare a ameninţărilor primite, relatează EF. Decizia a fost luată în urma "acţiunilor ilicite ale detractorilor" acestui film şi ameninţărilor primite de responsabilii reţelei de cinema, se arată într-un comunicat transmis presei, conform Agerpres.

La rândul său, producătorul peliculei 'Matilda', Aleksandr Dostman, a încercat să minimalizeze incidentul. "De toată lumea este atât de nervoasă? Până la urmă oamenii tot vor vedea filmul", a declarat el portalului RBK. Cinema Park şi Formula Kino, care deţin 74 de săli de cinema în întreaga ţară, au precizat că vor să protejeze spectatorii de "riscurile pe care le implică proiecţia publică a filmului".

Ministerul Culturii din Rusia a aprobat difuzarea în săli a filmului 'Matilda', iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins acuzaţiile că vrea să interzică filmul, cum pretind deputata Natalia Poklónskaya şi grupurile ortodoxe radicale, care au proferat ameninţări la adresa distribuitorilor peliculei. Atât Biserica Ortodoxă Rusă cât şi Casa Imperială rusă consideră 'o blasfemie' tratarea cu atâta lejeritate a unor aspecte, considerate de ei scabroase, ale vieţii ţarului Nicolae al II-lea, sanctificat în 2000. Premiera oficială a filmului, care prezintă relaţia premaritală dintre Nicolae al II-lea şi Matilda Kshesínskaya, balerină a teatrului Marinski din Sankt Petersburg, este prevăzută la 26 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.