Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a făcut PARTE România din CEA MAI MARE tranzacție imobiliară din lume

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Fondul suveran al statului chinez China Investment Corporation (CIC) a cumpărat de la fondul american Blackstone spațiile de depozitare acumulate prin Logicor. Printre ele și patru parcuri logistice și peste 100 de hectare de teren din România. Prețul vânzării este unul uriaș: 12,25 miliarde de euro, aceasta devenind cea mai mare tranzacție imobiliară de până acum la nivel internațional, potrivit Capital.ro.

Blackstone, cea mai mare companie de investiţii alternative din lume, a intrat în România anul trecut, când, prin platforma Logicor, a cumpărat toate parcurile logistice deţinute de austriecii de la Immofinanz. Pentru cele patru parcuri logistice din Ploieşti, Timişoara, Mogoşoaia şi Pantelimon, plus peste 100 hectare de teren dedicat construcţiei de hale logistice, Blackstone a plătit circa 48 mil. euro. Vânzarea acestor proprietăţi reprezintă ieşirea Blackstone de pe piaţa imobiliară românească.

Citește și: Omul care vrea șefia PNL dă RESTART administrării banilor publici: 'Moțiunea mea urmărește...'

Blackstone este cea mai mare companie de investiţii alternative din lume, cu active în administrare în valoare totală de 368 mld. dolari.

Această tranzacţie gigantică ar putea reface încrederea în abilitatea investitorilor chinezi de a încheia tranzacţii, după ce a fost afectată de eforturile crescânde a de opri capitalul să părăsească ţara de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.