Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a picat un judecător-șef în plasa DNA/ STENOGRAME

Un șef de judecătorie este acum judecat după ce a primit șpagă 1000 de EURO. Suma nu e deloc una mare, dar probele adunate de procurorii DNA sunt concludente în ceea ce privește persistența în actul infracțional.

Este vorba de președintele Judecătoriei Făurei (Brăila) care își racola "clienții" și apoi le lua cam ce aveau. S-ar fi mulțumit și cu niște rochii, dar a ales cei 1000 de EURO. Stenogramele aflate la dosar sunt relevante pentru ceea ce pare că e o practică curentă pentru unii judecători.

IATĂ FAPTELE:

"Ajunşi în localitatea Râmnicu Sărat, jud. Buzău, inculpata Budescu Aurica şi martorul Mocanu Grigore – Gabriel au căutat punctul de lucru al S.C. Ang Justin Fashion SRL, în incinta căruia a intrat practic doar inculpata Budescu Aurica, martorul Mocanu Grigore – Gabriel rămânând să o aştepte în maşină. Această ipoteză este confirmată şi de, soţul administratorei  care a arătat că, în acea zi soţia sa îl informase că va veni un domn interesat de  o eventuală colaborare, iar în jurul orei 13.00, în incinta punctului de lucru au intrat un bărbat şi o femeie, bărbatul întrebând de „doamna Michiu”, după care, fiind conduşi către biroul acesteia, bărbatul a ieşit din incintă, în biroul soţiei sale intrând practic doar femeia.

Inculpata Budescu Aurica a intrat direct în biroul administratorei, aceasta fiind singură. Aici, inculpata Budescu Aurica i s-a prezentat ca fiind preşedintele Judecătoriei Făurei, jud. Brăila, fără însă a se prezenta şi cu numele şi prenumele. De asemenea, astfel cum recunoaşte şi inculpata, aceasta i-a spus că a aflat de societatea pe care martora o administrează cu ocazia  judecării unui dosar pe care îl avusese repartizat.

****

Aici, în birou, inculpata Budescu Aurica i-a pretins o sumă de bani, fără a-i preciza însă şi un cuantum, pentru soluţionarea favorabilă a acelui dosar a privit-o cu suspiciune pe inculpată, necrezând efectiv că ar putea fi preşedintele Judecătoriei Făurei persoana care s-a prezentat la ea: „deoarece a observat că o privesc cu suspiciune, pentru că efectiv nu am crezut-o, mi-a spus direct că firma mea are un dosar cu I.T.M. – ul la ea, pe care l-am câştigat, dar a ţinut să-mi precizeze că soluţia i se datorează ei, dar că aceasta poate fi atacată, folosind termenul recurs şi mi-a atras atenţia că ea poate să facă ceva şi în această direcţie”.

Înţelegând că  inculpata a venit personal la ea pentru a-i cere efectiv bani sau alte bunuri, în legătură cu dosarul despre care tocmai o informase, a arătat că i-a spus inculpatei că îi poate oferi câteva articole de îmbrăcăminte pentru copii drept „cadou”, însă inculpata i-a replicat că nu doreşte „cârpe”, frecându-şi sugestiv două degete de la o mână, în sensul că doreşte bani.

Deşi a întrebat-o cât doreşte şi inculpata nu i-a precizat un cuantum i-a spus că nu are niciun  ban la ea, în speranţa că inculpata va renunţa şi va pleca. Atunci inculpata a întrebat-o dacă are card bancar, spunându-i că o poate aştepta să meargă să scoată bani, replică la care  i-a spus că nu are voie să scoată bani fără ştirea soţului său, care, în timpul discuţiei dintre cele două, chiar a intrat în biroul soţiei, întrebând-o pe aceasta dacă vor mai merge sâmbătă la Ploieşti, unde aveau de încheiat o afacere."

STENOGRAME PRESEDINTE JUDECATORIE FAUREI

"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.