Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea să scape Obreja de puşcărie: Salvarea vine chiar de la Sorin Ovidiu Vântu, denunţătorul său

rudel obreja

Fostul şef al boxului românesc, Rudel Obreja vrea să scape de puşcărie cu orice preţ. Ce a ajuns să facă acesta? Judecat în complet de divergenţă, Rudel Obreja a cerut în faţa a trei magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti trimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecarea cauzei pe motiv că nu i s-a respectat dreptul la apărare şi că martorul denunţător, Sorin Ovidiu Vîntu, nu este credibil.

Citeşte şi: Petre Roman e în DOLIU: A fost găsită moartă

Rudel Obreja cere retrimiterea dosarului la tribunal pentru readministrarea probelor deoarece i s-ar fi încălcat dreptul la apărare. ”Martorul denunţător Vîntu nu este credibil. A fost condamnat pentru mai multe infracţiuni. Nu este credibil, el urmărea un scop, adică reducerea pedepsei ce urma să o primească în propriul dosar. Se urmărea găsirea unui vinovat, acolo unde domnul Obreja nu era. Vîntu informa DNA despre orice întâlnire pe care o avea cu Obreja", a susţinut, marţi la Curtea de Apel Bucureşti, avocatul fostului sportiv.

Vezi şi: Dezvăluiri din spatele gratiilor: Un deţinut celebru trăieşte precum şeful închisorii

În replică, procurorul DNA a cerut menţinerea pedepsei date de instanţa fond şi s-a opus trimiterii cauzei spre rejudecare la tribunal deoarece inculpatul nu au spus niciodată de ce ar trebui înlăturată o anumită probă. În ultimul cuvânt, Rudel Obreja a arătat că este şocat de modul în care parchetul pune problema. ”Nu există nicio probă că eu am cerut bani de la Vîntu pentru a-l scapă de închisoare. Sunt un idiot dacă mă duc la Vîntu să-i propun aşa ceva, în condiţiile în care eram monitorizat de patru luni. El a orchestrat totul, eu urmream să rezolv problema unor drepturi litigioase. Când am fost reţinut, DNA mi-a cerut să nu dau niciun telefon. Acolo mi s-a spus să colaborez cu ei pentru ca lucrurile să fie bine. Eu credeam că e vorba de gala Bute. Mi-au spus când m-au reţinut că aici nu arestăm sportivi, ci oameni politici şi magistraţi. Nu am tangenţe cu magistraţi. Se forţează enorm să mă bage pe mine în puşcărie. Mă aflu în cea mai mare cumpănă a vieţii mele. Dumnezeu este absolut pentru mine, restul este relativ", a mai spus Obreja. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea acestuia.

Citeşte şi: Marea Britanie, sub teroare: Autorităţile se aşteaptă la un atac masiv şi au luat măsuri speciale

Pe 8 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca dosarul în care Rudel Obreja este acuzat că a cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la judecători să fie analizat marţi, în complet de divergenţă, întrucât cei doi magistraţi din completul de judecată nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii, anunţă RTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.