Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dragomir revine şi indică PROBELE: Cum s-a implicat DNA în alegerile din 2009

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir

Locotenent-colonelul (r) SRI Daniel Dragomir a fost audiat luni, 30 octombrie, în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009. Acesta a oferit mai multe informaţii despre scopul întâlnirii din seara turului 2 al alegerilor prezidenţiale din 2009, de acasă de la Gabriel Oprea, la care au participat, printre alţii, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Primit cu neîncredere de unii membri ai comisiei, Daniel Dragomir revine cu informaţii, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO. Fostul ofiţer SRI oferă detalii despre ancheta DNA în cazul lui Cătălin Voicu, după ce în comisie a susţinut că scopul acţiunii procurorilor era acela de a-l "deconecta" pe fostul lider PSD de la contactele sale din justiţie şi blocarea unei contestării rezultatelor alegerilor.

Vezi şi: Daniel Morar ar putea fi audiat în Parlament. Fostul şef DNA, conflict cu SRI în 2009

"Observând 'reţinerea' şi 'neîncrederea' epistemică a unor membri ai Comisiei de anchetă, doresc să fac câteva precizări. Conclavul din sufrageria domnului Oprea a avut scopul de a bloca rezultatul alegerilor din 2009 şi, în pasul doi, blocarea renumărării voturilor din diaspora.

Şi pentru că vorbim de probe, din informaţiile pe care le am, ulterior 'luării' lui Cătălin Voicu, procurorii Papici şi Mariana Alexandru, împreună cu ofiţerul de poliţie judiciară Morari s-au deplasat la Curtea de Apel Bucureşti, de unde au preluat un dosar pentru a fi folosit în investigaţia Voicu. Era vorba despre dosarul depus de PSD la Secţia de Contencios a Curţii de Apel.

Avocatul care a depus în numele PSD acel dosar era Cezar Bivolaru. Ulterior, Cezar Bivolaru s-a prezentat la DNA pentru a-l apară pe Cătălin Voicu, dar Mariana Alexandru l-a trimis acasă că ar putea să aibă o calitate în dosar. Ulterior nu a avut nicio calitate în dosar", a declarat Daniel Dragomir pentru STIRIPESURSE.RO.

Astfel, Dragomir reafirmă faptul că audierea persoanelor implicate - Daniel Morar, Lucian Papici, Mariana Alexandru, Morari şi Cezar Bivolaru - ar putea să clarifice şi să confirme sau să infirme informaţiile sale. "Ca să înţelegem ce s-a decis în noaptea de 6 decembrie 2009 şi cum s-au folosit culoarele justiţiei", mai punctează Daniel Dragomir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.