Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama atacurilor teroriste, germanii au luat o decizie radicală

danemarca

Riscurile teroriste şi tensiunile politice din ţări care sunt destinaţii consacrate pentru turismul estival, precum Tunisia sau Turcia, îi determină pe tot mai mulţi germani să renunţe la ţărmurile însorite ale Mediteranei şi să-şi petreacă vacanţa de vară la nord de Germania, în Danemarca vecină, pentru că acolo găsesc pace şi linişte în interiorul unor frontiere sigure, se arată într-un reportaj publicat marţi de agenţia Reuters.

Danemarca face parte din spaţiul european de liberă circulaţie Schengen, dar a restabilit anul trecut controalele temporare la frontiere ca urmare a valului de migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Deşi consolidarea frontierelor şi adoptarea unor legi restrictive la capitolul migraţie au adus riscul afectării imaginii de stat liberal şi tolerant, în mod ironic aceste măsuri au favorizat turismul în această mică ţară scandinavă ce numără doar 5,7 milioane de locuitori. S-a constatat în mod special o creştere pronunţată a numărului turiştilor germani, unii dintre ei apreciind drept un lucru pozitiv controalele la frontiere şi nu sunt deranjaţi că trebuie să prezinte paşaportul la graniţă.

'Putem spune că pentru noi controalele de la graniţa cu Danemarca sunt o mică problemă, dar este bine pentru siguranţă', afirmă un turist german care vizitează pentru prima dată Copenhaga. Deşi spune că nu riscurile teroriste din alte părţi au determinat decizia sa de a veni în Danemarca, el admite că la ora actuală nu ar pleca împreună cu familia în vacanţă în ţări precum Turcia sau Egipt, pentru că 'siguranţa este mai presus de toate'. O agenţie de turism a conceput şi un spot publicitar TV în care arată o familie germană ce îşi petrece vacanţa pe malul Mării Nordului, însoţit de titlul: 'În Danemarca lumea este încă bine'. De altfel, un sondaj efectuat în luna februarie arată că în percepţia germanilor Danemarca este a doua cea mai sigură ţară europeană, după Islanda. La ora actuală germanii sunt preocupaţi de securitatea lor nu doar când pleacă în străinătate, ci şi în propria lor ţară ca urmare a afluxului de peste un milion de migranţi veniţi anul trecut şi a atacurilor din ultimele zile.

'Siguranţa şi securitatea sunt foarte importante pentru germani. Aceasta se reflectă în multe feluri în societatea germană, dar şi în opţiunile lor pentru destinaţiile de vacanţă', conchide Lars Ramme Nielsen, responsabil pentru Germania al ghidului turistic oficial VisitDenmark, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.