Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia Senatului SUA de a impune sancţiuni Iranului, încălcare a acordului nuclear

ISIS, iran

Decizia Senatului SUA de a impune noi sancţiuni Iranului este o încălcare 'incontestabilă' a acordului nuclear convenit în 2015 între Teheran şi şase mari puteri, între care SUA, a afirmat un oficial iranian citat de media locale, relatează vineri Reuters. Senatul american a aprobat joi sancţiuni împotriva Iranului în legătură cu programul balistic al Teheranului şi alte activităţi care nu au legătură cu acordul internaţional pe tema dosarului nuclear.

'Acţiunea Senatului SUA încalcă fără îndoială atât spiritul, cât şi litera acordului nuclear', a declarat Ali Akbar Velayati, un consilier al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khomenei. 'Comisia iraniană însărcinată cu monitorizarea acordului va examina cu certitudine demersul Congresului şi va da un răspuns corespunzător', a spus el.

Noua lege privind sancţiunile mai trebuie să treacă de Camera Reprezentanţilor şi să fie semnată de Donald Trump pentru a intra în vigoare. Trump a calificat acordul nuclear dintre Teheran şi marile puteri drept 'cel mai prost acord negociat vreodată'. În baza acordului, Iranul a convenit să-şi reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor impuse Teheranului. SUA şi aliatul său regional Arabia Saudită acuză Iranul de subminare a securităţii regionale. Iranul îi acuză de asemenea pe inamicii săi tradiţionali, Washingtonul şi Riadul, de promovarea militantismului islamist în regiune.

'America încearcă să acopere înfrângerile repetate pe care le-a suferit din partea Iranului în Irak şi Siria', a spus Velayati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.