Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală a medicului electrocutat: Vrea să dea spitalul în judecată

ciocanel judecator

Medicul primar orelist Marian Stamate, care s-a electrocutat joi cu un electrocauter in timpul unei operatii la Spitalul Coltea, a afirmat vineri ca s-a incercat musamalizarea acestui caz si acoperirea evenimentelor. Marian Stamate vrea sa dea spitalul in judecata. Nu este prima oara cand pateste asa ceva intr-o interventie chirurgicala si spune ca viata i-a fost pusa in pericol. Electrocauterul pe care il foloseste de obicei are o defectiune, dar nici dupa primul incident nu a fost reparat, spune doctorul revoltat.

Doctorul a ramas internat peste noapte, pentru a fi supus unor investigatii. Medicul spune ca, desi toate analizele au iesit bine, inca resimte urmarile electrosocului. Povesteste ca primul incident de acest tip a avut loc in luna mai, iar dupa aceea aparatura medicala nu ar fi fost verificata conform regulilor de firma care asigura mentenanta. Medicul ii acuza direct pe reprezentantii spitalului ca vor sa musamalizeze cazul. "Simt ceva probleme cu inima, ma simt epuizat. Au venit baietii aia si nu stiau nici ce e ala. E clar ca vor sa musamalizeze, nu poti spune ca e un incident minor. In mijlocul inciziei s-a intamplat incidentul, a explodat manerul cauterului, a facut flama, a iesit fum, domnul doctor a avut nevoie sa se aseze. "

"Din pacate, trebuie sa spun clar ca este vorba de o minciuna, o incercare de minimizare prin musamalizare si acoperire a evenimentelor. Atunci cand ai o echipa chirurgicala practic doborata de un soc electric de inalt voltaj, asa cum este bipolarul, nu poti sa spui ca este un eveniment minor", a declarat presei Marian Stamate, raspunzand la o intrebare referitoare la o afirmatie a managerului Spitalului Coltea, Anca Lupu, care ar fi catalogat acest incident ca fiind unul "minor". Marian Stamate a prezentat detalii despre momentul in care echipa chirurgicala si pacientul au fost electrocutati. "Ieri in cursul unei interventii chirurgicale, cu viza oncologica, profilul spitalului este majoritar oncologic si profilul clinicii ORL identic, un cancer de limba la un pacient de 62 de ani, nu mult dupa debutul interventiei chirurgicale ne-am confruntat cu o functionare defectuoasa a unui electrocauter, care s-a soldat cu electrocutarea pacientului, a echipei chirurgicale, cu foc deschis, flacara electrica, care a sectionat practic cablul de alimentare si a detasat piesa de mana pe care o foloseam in acel moment", a explicat Stamate, conform Agerpres.

El a precizat ca operatia a fost intrerupta pentru aproape 40 de minute pentru acordarea primului ajutor. "Operatia a trebuit sa fie intrerupta pret de aproape 40 de minute, pentru ca ulterior sa fie preluata de o alta echipa si sa fie continuata dupa ce s-a acordat primul ajutor de specialitate, de terapie intensiva si cardiologie echipei care era in momentul acela in sala de operatii", a adaugat medicul. Potrivit acestuia, lucrurile sunt tinute in prezent sub control in cazul pacientului electrocutat, "care in continuare dezvolta o patologie cardiaca indusa prin electrocutie". "Si ma refer la extrasistolele ventriculare frecvente, multifocale, care sunt in momentul de fata tinute sub control de echipa de terapie intensiva si de cardiologi. Sa speram ca va fi totul bine pana la sfarsit", a afirmat Stamate.

Managerul Spitalului Coltea, Anca Lupu, a declarat joi, pentru Agerpres, ca "a fost un incident nedorit". "Vom lua toate masurile sa nu se mai repete", a spus ea. Lupu a precizat ca a fost demarata o ancheta interna si au fost chemati specialisti de la firma care asigura mentenanta aparatului in cauza. Ulterior, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a precizat, in legatura cu acest incident, ca este o situatie anormala, iar un management eficient al unei unitati sanitare nu ar trebui sa permita un asemenea lucru. Conducerea spitalului continua ancheta interna, iar in acest caz au fost sesizati si inspectorii de munca. Cel mai probabil saptamana viitoare vor fi facute publice rezultatele anchetei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.