Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a trimis în judecată un primar de comună: Care sunt acuzaţiile aduse

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul TELEHOI CRISTIAN, la data săvârşirii faptelor primar al comunei Cobadin, jud.Constanţa, sub aspectul săvârşiri infracțiunilor de:

- mărturie mincinoasă,

- favorizarea făptuitorului.

Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :

La data de 15 iunie 2016, inculpatul Telehoi Cristian a fost audiat în calitate de martor, în dosarul 3610/118/2015 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa.

În această împrejurare, inculpatul Telehoi Cristian, sub prestare de jurământ, a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

Prin această atitudine, inculpatul a urmărit îngreunarea aflării adevărului, a tragerii la răspundere penală și inducerea în eroare a instanței de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Telehoi Cristian a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 974/VIII/3 din data de 27 mai 2015, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 2 inculpați, pentru infracțiuni asimilate celor de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, etc.. Inculpatului Telehoi Cristian i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.