Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA critică Parlamentul: Afectează în mod serios activitatea de combatere a corupţiei

DNA 1

Un grup de cinci parlamentari au redactat un proiect de lege pentru dezincriminarea conflictului de interese. O astfel de modificare a Codului Penal ar da liber la angajarea rudelor la cabinetele parlamentare, dar şi la tot felul de afaceri între instituţiile publice şi apropiaţi ai demnitarilor.

Vezi şi: Un nou atac la Codul Penal. Pentru rude şi prieteni, fără număr

Direcţia Naţională Anticorupţie reacţionează la iniţiativa ajunsă marţi în Comisia Juridică şi acuză o tentativă de îngreunare a combaterii corupţiei la nivel înalt.

"Adoptarea în varianta propusă şi care urmează a fi dezbătută în Parlamentul României ar duce la dezincriminarea infracţiunii de conflict de interese , prevăzută în varianta actuală la art. 301 alin 1) Cod Penal, fapt ce ar putea afecta în mod serios activitatea de combatere a corupţiei la nivel înalt. Astfel, în anumite cazuri, s-ar putea pronunţă, pentru acest gen de fapte, achitarea unor inculpaţi deja trimişi în judecată sau clasarea unor dosare aflate în instrumentare, în care sunt implicate persoane cu funcţii importante. Spre exemplu, persoane care, la dată faptelor, aveau următoarele funcţii: preşedintele CJ Constanţa, preşedintele CJ Brăila, preşedintele CJ Buzău, primarul mun. Constanţa, prefectul judeţului Suceava, preşedintele CJ Hunedoara, primarul mun. Miercurea Ciuc, etc. Precizăm că infracţiunea de conflict de interese face obiectul investigaţiilor aflate în competenţă DNA, atunci când este asociată cu o infracţiune de corupţie sau asimilată corupţiei", precizează DNA, într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Marţi, 26 mai, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis amânarea cu două săptămâni a discuţiilor pe marginea proiectului de lege criticat de DNA.

Vezi şi: Demnitarii mai au de asteptat pana sa isi angajeze rudele si prietenii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.