Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Ce modificări s-au adus CODULUI PENAL

exploziv

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat prin OUG modificările la Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. Acesta a precizat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, potrivit unui proiect de lege adoptat în Guvern.

„Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot a CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. ce-al de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 ptivind executarea pedepselor“ a declarat Florin Iordache.

„Am adoptat proiectul de lege privind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudiciului. Nu intră aici (n.r. la graţiere) violatorii sau criminalii. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile“, a continuat ministrul Justiţiei care a precizat că vor fi construite trei penitenciare: Giurgiu, Deva şi Codlea.

„La abuz în serviciu, acea plângere prealabilă pe care cetăţenii au invocat-o  a fost eliminată. Cuantumul a rămas în valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sancţionat penal dar paguba se recuperează“, a mai spus Iordache despre abuzul în serviciu.

Întrebat de aceste modificări şi de anumite aspecte ale ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale, Iordache a subliniat: „Legile le face fie Guvernul, fie Parlamentul. Invit Parlamentul să modifice această ordonanţă în cazul în care vrea“, a spus ministrul Justiţiei.  „Parlamentul avea posibilitatea şi obligaţia să le facă în 45 de zile şi nu le-a făcut. Oportunitatea am stabilit-o noi“, a precizat Iordache fiind întrebat de ce nu a mers în Parlament cu un proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.