Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea teatrului: O mare actriță s-a stins din viață

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Actriţa Rodica Sanda Ţuţuianu, care a jucat pe scena Teatrului Notara din Bucureşti peste douăzeci de ani, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 81 de ani, relatează Realitatea Tv. Trupul neînsufleţit va fi depus miercuri şi joi la Biserica Pitar, iar înmormântarea va avea loc vineri, lângă Câmpulung Muscel, la Valea Mare Pravăţ.

”Noi, colegii şi prietenii din Teatrul Nottara, vom păstra amintirea Rodicăi Sanda Ţuţuianu vie în inimile noastre şi în istoria teatrului. Cu durere, transmitem condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis reprezentanţii Teatrului Nottara.

Născută pe 11 mai 1935, Rodica Sanda Ţuţuianu a absolvit I.A.T.C. ”I.L. Caragiale” în 1956, la clasa profesorului Gheorghe Timică, unde a fost colegă cu Florin Piersic. A debutat la Constanţa, în 1957, unde a jucat, timp de doi ani, după care s-a transferat la Teatrul din Arad.

Din 1959 până după 1990, a fost actriţă a Teatrului Nottara, unde a interpretat roluri în zeci de spectacole, între care: ”Au fost odată două orfeline”, de Adolphe Philippe d`Ennery, ”Zizi şi formula ei de viaţă”, de Sidonia Drăguşanu, ”Pădurea”, de A.N. Ostrovski, ”Fraţii Karamazov”, ”Crimă şi Pedeapsă”, de F.M. Dostoievski, ”Şi eu am fost în Arcadia”, de Horia Lovinescu, ”Lady X”, de Eugen Mirea, “Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, ”Henric al IV-lea”, de William Shakespeare, ”Idioata”, de Marcel Achard, ”Cinci romane de amor”, de Teodor Mazilu, ”Noi, subsemnaţii”, de Alexandr Ghelman, ”Mizerie şi nobleţe”, de Eduardo Scarpetta, ”Citadela sfărâmată”, de Horia Lovinescu, ”Floare de cactus”, de Pierre Barillet şi Jean Pierre Gredy, ”Burghezul gentilom”, de Molière, ”Transfer de personalitate”, de Dumitru Solomon, şi ”Întâlnire la Senlis”, de Jean Anouilh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.