Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a fost dat ÎN JUDECATĂ pentru că a blocat accesul mai multor utilizatori la contul său de Twitter

Trump vs twitter

Preşedintele american, Donald Trump, a fost dat în judecată de un grup de apărare a libertăţii de exprimare pentru că a blocat accesul unor utilizatori la contul său de Twitter @realDonaldTrump, decizie care în opinia lor încalcă Primul Amendament al Constituţiei SUA, relatează Reuters.

Citește și: Mister la Casa Albă: Ce i-a ASCUNS Donald Trump jr. tatălui său

Reclamanţii - Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia din New York şi şapte abonaţi la Twitter - susţin că Trump a blocat conturile mai multor utilizatori care au răspuns la mesajele difuzate de el pe reţea cu comentarii în care l-au criticat, l-au ironizat sau l-au contrazis pe preşedinte.

Donald Trump face frecvent afirmaţii politice pe Twitter şi de aceea contul său reprezintă un forum public, din care guvernul nu poate exclude pe nimeni pe baza opiniilor exprimate, argumentează reclamanţii în documentele depuse marţi la un tribunal federal din New York. Utilizatorii reţelei nu pot vedea sau răspunde la mesajele transmise din conturi care îi blochează, anunță Agerpres.

Citește și: MAE a emis ALERTĂ DE CĂLĂTORIE în Franța

Casa Albă nu a comentat deocamdată anunţul. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat că mesajele difuzate de Trump pe Twitter sunt considerate "declaraţii oficiale ale preşedintelui SUA", aminteşte Reuters. Spicer este şi el vizat de procesul intentat marţi, împreună cu directorul pentru social media de la Casa Albă, Dan Scavino. Iniţiatorii acţiunii cer ca blocarea conturilor să fie declarată neconstituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.