Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, principalul beneficiar al asocierii PNL-UNPR

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Deși, teoretic, asocierea (alianța, proiectul de fuziune, discuțiile, etc.) PNL-UNPR ar trebui să favorizeze cele două partide implicate, adevăratul beneficiar este PSD și, în PSD, Liviu Dragnea.

1) Sloganul „PSD-PNL aceeași mizerie” devine, brusc, mult mai plauzibil. Mesajul PNL este: votați cu noi, că suntem mai curați decât PSD. În momentul în care începi să faci aceeași politică cu PSD, argumentul acesta cade.

2) „Dreapta”, adică zona anti-PSD, se fărâmițează. Gestul PNL dă apă la moară USB/USR sau altor formațiuni cu aceeași agendă. Social-democrații sunt, în schimb, este afectat puțin spre deloc. Alegătorii PSD nu caută în egală măsură ca restul reprezentanți curați. Pentru ei este mai important să aleagă un  partid care poate face ceva și nu va fi înghițit de birocrație. Iar PSD îi convinge că este acel partid.

3) Criza din relația PSD cu UNPR i se potrivește mănușă lui Dragnea. Există unele momente când PSD are nevoie de o față umană și populară. Acele momente favorizează lideri de tip Victor Ponta. Există, însă, momente în care e nevoie de cineva să negocieze cu parteneri dubioși din organizațiile locale și în acele momente liderii de tip Dragnea sunt mai utili ca oricând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.