Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După incendiul devastator din Londra, un important lider local A DEMISIONAT

sky news
londra, incendiu

Directorul executiv al consiliului din cartierul din Londra unde un incendiu izbucnit săptămâna trecută într-un bloc turn s-a soldat cu 79 de morţi, cel mai grav incendiu din Marea Britanie după cel de-al Doilea Război Mondial, şi-a dat demisia, relatează joi Reuters, potrivit agerpres.

Nicholas Holgate, şeful consiliului local din Kensington şi Chelsea, a declarat că a fost obligat să demisioneze de premierul Theresa May după incendiul din Grenfell Tower, cu 24 de etaje.

Citeşte şi: Polemică aprinsă în Austria. Ministrul de externe vrea să ÎNCHIDĂ grădiniţele de musulmani

Într-un comunicat, Holgate a declarat că ministrul pentru comunităţi, Sajid Javid, ceruse preşedintelui consiliului local, Nicholas Paget-Brown, să-i solicite demisia.

"În pofida dorinţei mele de a continua în aceste circumstanţe foarte dificile de a exercita responsabilităţile executive ale Consiliului, am decis că este mai bine să renunţ imediat ce va fi numit un succesor potrivit", a declarat Holgate.

Premierul Theresa May a declarat miercuri că sprijinul acordat familiilor în orele care au urmat incendiului nu a fost la înălţime.

"A fost un eşec al statului, la nivel local şi naţional, în misiunea de a ajuta oamenii atunci când au avut cea mai mare nevoie", a afirmat Theresa May într-o alocuţiune în prima sesiune a noului parlament, rezultat în urma alegerilor legislative anticipate din 8 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.