Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dușmanul 'de moarte' al lui Erdogan face un anunț NEAȘTEPTAT: Ce a spus despre posibila sa fugă din SUA

http://t24.com.tr/
casa gulen

Fethullah Gulen, predicatorul islamist stabilit în SUA şi acuzat de Turcia că s-a aflat în spatele loviturii de stat eşuate de anul trecut, susţine că nu intenţionează să părăsească SUA şi că va accepta să fie extrădat dacă Washingtonul va aproba cererea Ankarei pentru predarea lui, informează agenţia de presă Reuters.

Într-un interviu acordat de la proprietatea sale din Pocono Mountains, statul Pennsylvania, Gulen, 79 de ani, a negat acuzaţiile guvernului turc din februarie, conform cărora el s-ar pregăti să plece în Canada pentru a evita extrădarea spre Turcia.

Citește și: Obiectiv MĂREȚ pentru Macron: Ce lobby URIAȘ face președintele Franței

'Zvonurile nu sunt deloc adevărate', a declarat el pentru Reuters. 'Dacă SUA vor decide că este potrivit să mă extrădeze, voi pleca (spre Turcia)', a declarat el, aşezat într-o sală de conferinţe ai cărei pereţi erau decoraţi cu versete din Coran.

Ambasada Turciei de la Washington a refuzat să comenteze ultimele afirmaţii ale lui Gulen. Casa Albă nu a răspuns deocamdată la solicitările de a comenta aceste declaraţii şi nici oficiali de la Ankara nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii, subliniază Reuters.

Totodată, Fethullah Gulen şi-a exprimat speranţa că administraţia preşedintelui Donald Trump nu va aproba extrădarea lui, mai ales după demisia fostului consilier pe probleme de securitate Michael Flynn, care a renunţat la post la doar câteva săptămâni după învestirea lui Trump şi care a fost acuzat printre altele că ar fi discutat cu ministrul de externe şi cu ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan despre extragerea din SUA a lui Gulen şi predarea lui Turciei.

De asemenea, Gulen a denunţat consolidarea prerogativelor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi controlul exercitat asupra presei, şi l-a comparat cu un 'dictator'.

Citește și: Mister la Casa Albă: Ce i-a ASCUNS Donald Trump jr. tatălui său

El a solicitat administraţiei Trump şi guvernelor din Europa să facă mai mult pentru a încuraja restaurarea libertăţilor politice în Turcia, anunță Agerpres.

Gulen pare slăbit în acest interviu, mergând cu dificultate şi ţinându-l aproape pe medicul care îl îngrijeşte de mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.