Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa roșie

stanga rosu

Mă uit la politicieni. Mă uit și mă ia durerea de cap. Și pe măsură ce mă uit îmi dau seama că ei nu sunt chiar atât de ... fraieri pe cât ne dau impresia. Odată pentru că nimeni nu este atât de fraier. Apoi pentru că mulți dintre ei au vorbit și în trecut și produceau cuvinte cu mai mult sens.

Societatea de acum este mai complexă decât cea din, să zicem, 2011. Politicienii nu au devenit, însă, mai adaptați. Dimpotrivă, unii dintre cei care erau în vârful lanțului trofic au întâlnit acum un prădător mai puternic sub forma DNA.

Este un fel de incompetență. Aceiași indivizi și același stil de lucru care (de bine de rău) funcționau cândva nu mai funcționează acum. Nu o să vedem o schimbare rapidă a persoanelor care formează clasa politică.

Dar există și o veste bună: anume că prostiile politice se văd destul de repede. În cercul meu social online ele sunt de obicei identificate, etichetate și catalogate în cam o oră. Deci și partidele pot să le detecteze dacă se străduiesc puțin.

Deci, dragi partide, vă propun conceptul de echipă roșie. Pe românește red team. Denumirea înțeleg că a apărut în sistemul american de apărare. Dar nu trebuie să ne batem capul cu asta. Mai ales că am un filmuleț.

Și încă unul.

Ambele clipuri sunt din The Newsroom care este, în esență, o comedie politico-jurnalistică cu accente serioase. Ceea ce vedem este o întâlnire dintre o echipă de proiect (jurnalitic) și o echipă al cărei scop este să gasească găuri în proiectul primei echipe.

Filosofia este că mai bine să identifice ai tăi ideile proaste decât să le vadă cei dinafară.

O echipă roșie poate fi ceva foarte simplu și gratuit. Un grup de Whataspp  de 5-10 persoane (după încredere) ajunge. Ok, poate mai multe asemenea grupuri. Unul cu oameni care cunosc Constituția (dragă PNL) sau legile aplicabile la referendum (dragă USR), unul cu oameni care știu să recunoască un afiș prost când îl văd. Și așa mai departe.

Nu știți pe cine să puneți în echipă? Nici o problemă. Uitați-vă în jur și alegeți dintre cei care știu ce vorbesc, au obiceiul să vorbească neîntrebați,  au competențe relevante și nu au conflicte de interese. Este chiar atât de simplu.

Dragi partide, dacă personajele unui serial comic pot să facă asta, cu siguranță puteți și voi.

Și, cu ocazia asta este mai bine și pentru mine. Voi citi și eu un flux de știri mai curat în fiecare zi, cu mai puține motive de iritare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.