Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO: 'Suntem gata să apărăm România' (video)

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți, într-o conferință comună cu premierul României, Nicolae Ciucă, faptul că organizația transatlantică este gata să apere țara noastră, precum și toate țările aliate.

Stoltenberg a declarat că Rusia nu ar trebui să folosească pretexte false pentru a escalada războiul și mai mult, referindu-se la informațiile false propagate în ultima perioadă.

„NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei și să susțină dreptul la autodeterminare, atâta timp cât este nevoie. În fiecare săptămână, forțele ucrainene devin din ce în ce mai puternice și sunt mai bine echipate. În același timp, continuăm să ne consolidăm propria apărare. Vorbim despre o ranforsare a prezenței NATO de la Marea Neagră la Marea Baltică, avioane de luptă pentru a păstra cerurile Europei în siguranță și mii de trupe americane, belgiene, olandeze și franceze se află în România pentru a împiedica agresiunea”, a spus secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a mai spus că mesajul transmis de NATO prin trimiterea de trupe în România este unul clar: „NATO este gata să apere România și toate celelalte țări aliate”.

Secretarul general al NATO a vorbit și despre situația din regiunea Mării Negre, care este „de importanță vitală, strategică pentru NATO”.

„Războiul Rusiei a transformat părți din Marea Neagră în zone de război. Rachete transmise de pe navele de război ruse în Marea Neagră au lovit orașe ucrainene și timp de luni de zile forțele rusești au blocat porturi ucrainene provocând cea mai mare criză alimentară din ultimii ani. Îndemnăm Rusia să își reînnoiască acordul pe care Turcia l-a mediat și să se asigure că hrana ajunge la cei care au cea mai mare nevoie”, a mai spus Jens Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.