Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoţii pentru Victor Ponta. Baroul Bucureşti decide astăzi dacă îl exclude din avocatură

ponta_pupitru_guvern

Premierul Victor Ponta află astăzi dacă va fi exclus din avocatură.

Potrivit europarlamentarului Monica Macovei, Baroul Bucureşti va dezbate astăzi situaţia lui Victor Ponta după ce acesta a renunţat la titlul de doctor în drept acordat în 2003 pentru care a şi fost acceptat în profesia de avocat fără a mai susţine un examen.

"Baroul București ne-a comunicat că discută astăzi, 27 ianuarie, din nou, solicitarea mea de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, având în vedere că acesta nu îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobândit-o fără examen, ca titular al diplomei de “doctor în drept”.
Am trimis solicitarea de excludere din avocatură a lui Ponta pe 13 ianuarie 2015, iar Baroul,București mi-a răspuns inițial că a dispus emiterea unei adrese către Ministerul Educatiei, care să îi comunice “împrejurarea emiterii unui eventual ordin de revocare a titlului de doctor în drept, la solicitarea domnului avocat Ponta Victor Viorel”.
Azi, după ce am insistat prin e-mail și telefon, ne-au comunicat că Baroul București va rediscuta azi cazul Ponta.
Din punctul meu de vedere, situația este foarte clară. Victor Ponta a notificat în scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București că renunță la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Decizia lui Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005 a Baroului București, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, pentru că era “doctor în drept“", a scris Monica Macovei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.