Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan îl dă în judecată pe francezul care a propus asasinarea lui - VIDEO

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus plângere împotriva unui cercetător francez, care se referise la posibila "asasinare" a acestuia într-un comentariu cu privire la victoria şefului statului turc la referendumul privind sporirea prerogativelor prezidenţiale, relatează luni France Presse, citând agenţia de presă turcă Anadolu, potrivit agerpres.

Invitat în emisiunea "7 zile în lume" pe canalul francez BFM Business, Philippe Moreau Defarges, cercetător la Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), apreciase sâmbătă că recursurile care contestă victoria strânsă a preşedintelui turc - invocând posibile nereguli - "nu vor duce nicăieri, pentru că Erdogan va avea grijă să blocheze tot". Enumerând diferite posibile scenarii pentru Turcia, expertul francez adăugase: "Fie că va fi un război civil, fie că va fi o altă ipoteză, dificil de abordat, asasinarea lui".

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

Un avocat reprezentându-l pe Erdogan, Huseydin Aydin, a depus plângere împotriva lui Moreau Defarges la un parchet din Ankara, conform Anadolu. Plângerea asimilează afirmaţiile cercetătorului francez unei "incitări la asasinarea" preşedintelui turc, conform sursei citate.

Ca urmare a controverselor pe care afirmaţiile sale le-au suscitat, Moreau Defarges şi-a cerut scuze într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. "Anumite cuvinte ale mele au fost stângace şi au putut fi interpretate eronat. Ţin să-mi exprim regretul profund şi îmi cer scuze sincer persoanelor sau grupurilor pe care le-am putut afecta", a scris el.

În pofida acestui mesaj, cuvintele sale pe BFM au suscitat indignare în Turcia luni.

Phenianul anunţă APOCALIPSA: 'Vom şterge America de pe faţa Pământului' - FOTO

"Un ex-diplomat francez invită deschis la asasinarea preşedintelui Erdogan. IFRI trebuie să pună capăt colaborării cu el şi să-şi ceară scuze", a scris pe contul său de Twitter o consilieră a lui Erdogan, Gulnur Aybet.

Referendumul din 16 aprilie privind sporirea prerogativelor prezidenţiale s-a încheiat cu o victorie strânsă a taberei "Da".

Opoziţia turcă contestă legalitatea unei decizii de ultim moment a Înaltului Consiliu Electoral (YSK) de a considera ca valide buletinele de vot nemarcate cu ştampila oficială, afirmând că aceasta ar fi putut favoriza victoria susţinătorilor lui Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.