Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopia, afectată de fenomene extreme impune ajutor alimentar de urgenţă pentru milioane de oameni

http://www.ibtimes.com/
Etiopia

Etiopia este afectată de fenomene naturale extreme - secetă dublată de ploi torenţiale şi valuri de frig - expunând riscului de foamete peste şapte milioane de oameni. Aproape 7,7 milioane etiopieni au nevoie de ajutor alimentar de urgenţă, cu două milioane mai mult decât o estimare anterioară făcută în ianuarie 2017, a anunţat un organism guvernamental, scrie vineri AFP.

Comisia responsabilă pentru gestionarea riscului de dezastre naţionale a anunţat în ianuarie că, din cauza precipitaţiilor reduse, 5,6 milioane de oameni ar avea nevoie de ajutor alimentar în acest an, în trei dintre cele nouă regiuni ale ţării, Oromia, Amhara şi Naţiunile de Sud. Ababe Zewdie, director pentru relaţii publice al Comisiei, a declarat joi agenţiei oficiale etiopiene (ENA), că ploile torenţiale şi valurile de frig au decimat culturile, determinând o revizuire în creştere, la 7,7 milioane numărul persoanelor în nevoie, conform Agerpres.

''Sunt necesare mai mult de 742 de milioane de dolari (679 milioane euro) pentru a sprijini persoanele afectate de secetă, precum şi 432.000 de tone de produse alimentare suplimentare până la începutul lunii iulie'', a transmis ENA.

Seceta este un fenomen frecvent în Etiopia. În 2016, 10,2 milioane de oameni au fost forţate să ceară ajutor alimentar. Etiopia are o populaţie de o sută de milioane de locuitori. Potrivit ONU, 17 milioane de persoane sunt în prezent expuse riscului de foamete în întreaga Africă de Est, din cauza secetei care afectează regiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.