Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Liberalii tot mai aproape de CCR în problema alegerii primarilor în două tururi/ DOCUMENT

exclusiv

Un document surpriză ajuns în posesia STIRIPESURSE.RO poate arunca în aer ceea ce s-a decis până acum. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) susține că o eventuală neconstituționalitate a dispozițiilor Legii 215/2015 privind alegerea autorităților administrației publice locale TREBUIE constatată doar de CCR.

Este un punct de vedere al AEP trimis Guvernului ca urmare a plângerii prealabile depuse de Partidul Național Liberal (PNL) la Guvern urmând ca apoi să conteste în instanță Hotărârile de Guvern care au fost emise în baza legii pentru organizarea alegerilor locale, proces în care ar urma să ridice excepția de neconstituționalitate pentru a se constata că legea privind alegerea într-un singur tur a primarilor este neconstituțională.

”În ceea ce privește pretinsa neconstituționalitate a dispozițiilor art.101 alin 2 din Legea nr.115/2015, menționăm că o eventuală constatare a neconstituționalității acestora este de resortul exclusiv al Curții Constituționale. Mai arătăm că, în lipsa unei decizii a Curții Constituționale privind neconstituționalitatea dispozițiilor art.101 alin 2, din legea amintită aceasta se bucură de o veritabilă prezumție juris et de jure privind respectarea Constituției, Guvernul având obligația să le aplice cca atare.

Prin urmare, Autoritatea Electorală Permanentă apreciază că Hotărârea Guvernului nr.51/2016 a fost adoptată cu respectarea termenului și condițiilor prevăzute de Legea nr.115/2015.”, se spune în documentul transmis de AEP către Guvernul României care trebuie să răspundă plângerii prealabile a PNL.

Vezi și: Demisie la Antena Group: După 15 ani, pleacă din Trustul Intact

Vezi și: Cât costă mutarea Antena TV Group. Apelul lui Mihai Gâdea către telespectatori: NU mutați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.