Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Reacția lui Titus Corlățean după votul din Senat: Mă întreb dacă mai merită / VIDEO

corlatean

Senatul a decis, marţi, să nu încuviinţeze începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014', adoptând cu 92 voturi 'pentru' si 26 'împotrivă' o hotărâre în acest sens.

Vezi și: Băncile atacă agresiv Darea în plată la Curtea Constituțională

Votul a fost secret cu bile.

____

Iată scurtul interviu acordat de fostul ministru de externe imediat după votul Senatului:

”Reporter: Cum vi se pare votul care a fost dat azi în Senat?

Titus Corlățean: Este decizia pe care grupurile parlamentare, toate... au luat-o îndeplinind o competență este dată Parlamentului României, o competență constituțională și o respect și aș fi respectat orice fel de decizie ar fi luat-o.

Ceea ce rămâne după această idtorie, cel puțin până acum... rămân mai multe lurcruri. Și primul, cel mai important din punctul meu de vedere cu adevărat necesitate de a se face... spun încă o dată, cu adevărat lumină în legătură cu ce s-a întâmplat. La cele câteva, nu au fost multe, secții din străinătate pentru că în marea majoritate s-a votat fără probleme, s-a votat corect.

Nu doresc rău nimănui și nu ăsta e unul din motivele pentru care nu am dorit un an și jumătate să ies și să spun și poate aș fi avut multe lucruri de spus, dar nu am fost întrebat și am văzut că anchetatorii nu au întrebat în legătură cu un lucru pe care eu doar l-am menționat, dar sunt mult mai multe detalii.

Și ceea ce rămâne pentru mine e o întrebare foarte serioasă și asta după 22 de ani de profesie pentru statul român, pentru că eu nu am avut afaceri, eu nu am avut bani, eu nu am făcut lucruri care să te expună tentației și după 22 de ani de muncă pentru statul român să ajungi într-o astfel de situație îți pui întrebarea dacă merită statul român așa cum funcționează el astăzi și anumite instituții ale sale acolo unde am încredințarea că lucrurile erau foarte clare s-a știut că nu exista nici un fel de vinovăție a mea stai să îți pui întrebarea dacă statul ăsta român chiar merită să-ți dedici și viața și energia , sănătatea și să uiți de familie pentru că până la urmă se întâmplă ce se întâmplă... Și este o chestiune foarte serioasă pentru cei care ar dori să lucreze în continuare în spre binele României. E o temă foarte bună de gândire și eu încă nu am un răspuns, nu sunt convins că doresc să mai rămân într-o astfel de chestiune.

Vorbeați în plen de legitimitate. Îi conetstați președintelui Iohannis legitimitatea?

Titus Corlățean: Eu nu am vrut să ajung să vorbesc public despre lucruri care s-au întâmplat pentru că într-adevăr asta  ridică probleme serioase de legitimitatea modalității de alegere a celui care a fost ales. Pentru că am încercat să explic, pentru că spre deosebire de alți colegi care sunt oameni de partid și atât, eu sunt în primul rând un om care a întrat în Ministerul de Externe acum 22 de ani prin concurs și în toți acești ani a lucrat pentru statul român și fac parte din acei nu foarte mulți care cunosc foarte bine mecanismele fine de externe și care ar putea fi impactul. Poate mai puțin vizibil, dar mult mai profund și asta se traduce prin uși închise celui care a fost ales așa cum a fost ales. Eu nu am cum să vorbesc public, eu un an și jumătate am tăcut și nu am menționat public aceste lucruri tocmai pentru că sunt sensibil tocmai la obstacolele pe care cel care este șef al statului român care reprezintă România chiar dacă nu l-am ales eu sau nu l-am votat eu a rputea să le întâmpine.

Am fost obligat și pus în situația doar să menționez public astfel de chestiuni. N-am convingerea că se va dori să se facă lumină, că se vor deschide niște subiecte. Cel mai confortabil pentru cei care au puterea astăzi  în România este ca această chestiune să fie tracută cât mai rapid cu vederea nu să se uite cu atenție la lucruri care s-au întâmplat. Și s-au întâmplat și în 2004, s-au întâmplat și în 2009, în formule ușor diferite, s-au întâmplta și în 2014. Și întotdeauna unii au câștigat și au fost aceeași care au câștigat și unii au pierdur și au fost aceeași cei care au pierdut... e un mare semn de întrebare.

Și veți vorbi public de acum încolo?

Titus Corlățean: Eu am spus astăzi niște lucruri... ceea ce vreau în clipa de față este să îmi regăsesc liniștea și a mea personală și mai ales a fetelor mele din familia mea. Mulțumesc!”

Laura Codruţa Kovesi a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014'.

Vezi si aparararea din Plenul Senatului:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.