Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT - Guvernul devine chiriaș. Ministerele își caută sedii pe piața imobiliară

criza imobiliara

Confruntate cu situația în care nu dispun de bani suficienți pentru a-și construi sedii, iar Regia de Protocol nu mai deține spații care să le fie puse la dispoziție, tot mai multe ministere caută să închirieze birouri de pe piața privată. Un document oficial prezentat acum de Profit.ro relevă că până și Ministerul de Externe a intrat pe piața imobiliară căutând oferte.

Probleme au fost și la Ministerul Fondurilor Europene, care a fost nevoit să închirieze inițial, cu o chirie lunară de 17 euro/ metrul pătrat, clădirea Tower Centre International din Piața Victoriei, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Guvernul i-a alocat ministerului, ulterior, în clădirea Palatului Parlamentului mai multe spații în care să funcționeze, dar acestea s-au dovedit neutilizabile, din motive ce țin de degradarea fizică a clădirii, dar și de securitatea cu privire la siguranța la foc, igienă, sănătate, izolare termică.

UDMR, lăsat cu buza umflată. Mișcarea lui Dragnea. Cum s-a rescris majoritatea în Parlament


Ministerul Turismului a anunțat, la rândul său, organizarea unei a treia licitații în vederea închirierii unui spaţiu într-o clădire de birouri, cu utilităţi şi spaţii de parcare necesare pentru desfăşurarea activităţii, după ce la primele două licitații, lansate în mai și iunie, nu a fost găsiți ofertanți.

Profit.ro a relatat, totodată, că și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social caută să închirieze un spațiu de birouri cu destinația de sediu administrativ și cu o suprafață utilă de peste 1.000 metri pătrați, aflat pe o rază de maximum 3 kilometri distanță de punctul ”zero” al Bucureștiului. În prezent, ministerul are sediul în clădirea Guvernului, care nu asigură spațiu suficient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.