Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie reținută de DIICOT pentru trafic de droguri

diicot

La data de 26.04.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei TABAN ELENA LILIANA, pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de droguri de risc şi  trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că în cursul lunii aprilie 2017, inculpata Taban Elena Liliana  a luat decizia de a achiziţiona din Italia o cantitate de droguri de risc şi de a o expedia ulterior prin intermediul unui colet poştal în România, cu intenţia ca ulterior drogurile să fie comercializate en gros, către diverşi consumatori.

Parchetul General, ATAC la Parlament: Peste 20 de dosare ANULATE

În realizarea scopului arătat, inculpata Taban Elena Liliana, înainte de a pleca din Italia, a expediat un bagaj către România, prin intermediul unui serviciu de curierat, care asigură transportul de persoane şi colete pe relaţia Italia – România. În conţinutul acelui bagaj, inculpata a ascuns o cantitate de aproximativ 550 de grame de cannabis.

Bagajul a fost expediat de către inculpată către propria persoană, cunoscând că  aceasta urma să ajungă cu avionul în România înainte ca serviciul de curierat să livreze pachetul respectiv, intenţia inculpatei fiind ca ea să-l preia personal la destinaţie şi anume în municipiul Bacău.

Lider PNL, declarație ULUITOARE: 'Dacă nu ne umflă DNA-UL, aia e. Punem de o cooperativă'

La data de 25.04.2017, după ce a expediat coletul, Taban Elena Liliana a intrat în România, prin intermediul unei curse aeriene, care a circulat pe relaţia Roma-Iaşi.

La data de 26.04.2017, inculpata s-a deplasat în municipiul Bacău, unde a luat legătura cu curierul, fiind surprinsă în flagrant în momentul în care intra în posesia bagajului respectiv.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că în conţinutul bagajului se afla o cantitate de aproximativ 550 de grame de cannabis. Drogurile erau ambalate în pungi din material plastic transparent, cu fermoar autosigilant şi ascunse în mânecile unei haine, depozitate în bagajul respectiv.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.