Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea pregătește ULTIMA MUTARE: Ce lege vrea să schimbe din cauza firmelor care au BLOCAT achiziția de autobuze

digi24
gabriela firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că va solicita modificarea legislației privind achizițiile publice în sensul responsabilizării celor care depun contestații.

Anunțul acesteia vine după ce, urmare a unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), licitația privind achiziționarea în Capitală a 400 de autobuze a fost suspendată.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

"De un an și mai bine, practic de la preluarea mandatului, am muncit încontinuu pentru această licitație, care reprezintă un prim pas pentru modernizarea parcului auto al RATB. (...) Nu mai putem asista pasivi la aceste practici profund dăunătoare, așa că am decis să solicităm celor în drept modificarea cadrului legislativ în domeniul achizițiilor publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestații, respectiv prin introducerea unui termen-limită și a unui sistem de cauțiuni. În acest fel, contestatarii de bună credință și care semnalează vicii reale de procedură vor fi delimitați de cei care fac acest lucru în scopul obținerii unui beneficiu direct din participarea la licitație și nu din adjudecarea acesteia", a spus Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

Ea consideră că actuala legislație permite unor "contestatari de profesie" să hărțuiască autoritățile contractante.

"Din păcate, constatăm că actuala legislație le permite unor contestatari de profesie, antrenați în jungla birocratică, să hărțuiască autoritățile contractante și chiar să blocheze proceduri de achiziții publice, cum este în cazul de față. Acest lucru se răsfrânge direct asupra cetățenilor, al căror acces la un transport public în comun la parametri ridicați de siguranță și confort este restricționat pentru satisfacerea unor interese comerciale obscure și, în unele cazuri, oculte", a arătat Firea.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

Potrivit PMB, urmare a deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor comunicate printr-o încheiere din 13 septembrie, licitația privind achiziționarea de către Municipiul București a unui număr de 400 de autobuze a fost suspendată până la soluționarea de către CNSC a contestațiilor privind documentația de atribuire depuse până în prezent.

"Înnoirea și modernizarea parcului auto al RATB, care vor avea ca rezultat creșterea semnificativă a gradului de atractivitate a transportului public de persoane în Capitală, sunt esențiale pentru planul de acțiuni privind descongestionarea traficului și ameliorarea factorilor de mediu. Este cu atât mai regretabil că măsuri menite să contribuie direct la creșterea calității vieții bucureștenilor sunt puse în paranteză din motive birocratice", menționează sursa citată.

Citește și: Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.