Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafa diplomatică de la Paris readuce în actualitate o problemă penală a lui Traian Băsescu

Ambasada României la Paris a organizat o recepţie cu ocazia vizitei preşedintelui Iohannis în capitala Franţei. Organizarea evenimentului a generat gafe de proporţii. Şefa ICR Paris a ataşat la invitaţii un document intern în care cei chemaţi la recepţie sunt caracterizaţi prin apelative de genul "indezirabil" sau "scârbos". Dacă angajata ambasadei găsită vinovată a fost concediată, directoarea ICR Paris, Ivona Seraphina Fulicea, poate fi eliberată din funcţie doar de conducerea centrală a ICR.

Vezi şi: JENANT: Gafe incredibile la Paris, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

Scandalul în care este implicată directoarea ICR Paris a readus în actualitatate un scandal mai vechi, în care a fost implicat (pe atunci) primarul general al Capitalei Traian Băsescu. Este vorba despre cazul imobilului Ciclop din centrul Capitalei, care este acum relatat de publicaţia Cotidianul.

Cazul imobilului Ciclop din centrul Capitalei reprezintă un adevărat tun financiar despre care presa a scris foarte mult în anul 2008. Astfel, Fulicea Seraphina Ivona, alături de alte cinci persoane, a solicitat retrocedarea acestui uriaş imobil, pretinzînd că este moştenitoarea lui Dumitru Bragadiru, decedat în anul 1915. În timpul procesului însă, instanţa a constatat că toate cele şase persoane NU au dovedit cu acte calitatea de moştenitori, lucru consfinţit de Sentinţa nr 660/13.06.2001 a Tribunalul Bucureşti Secţia a III-a civilă!

În ciuda acestei sentinţe, cei şase s-au adresat primarului general de atunci, nimeni altul decît Traian Băsescu, şi au cerut să li se dea totuşi acel imobil în proprietate. Ignorînd sentinţa definitivă şi executorie a Tribunalului Bucureşti, Traian Băsescu emite Decizia nr. 112/28.09.2001. Cu toate că Tribunalul Bucureşti stabilise că toţi cei şase nu sînt moştenitori legali, după numai trei luni de la această sentinţă, Traian Băsescu emite o decizie contrară, împroprietărindu-i cu de la sine putere. Între cei şase era şi Fulicea Seraphina Ivona, actuala directoare a ICR Paris!

Caracterul ilegal al Deciziei lui Traian Băsescu a ieşit imediat la iveală, atunci cînd S.C. Ambasador, care deţine hotelul din imediata apropiere, a semnalat faptul că parterul imobilului Ciclop, în suprafaţă de 863,23 mp, îi aparţine. Acest spaţiu nu era în patrimoniul Primăriei Capitalei şi, evident, nu putea fi dat solicitanţilor.  În acest sens, SC Ambasador i-a făcut lui Traian Băsescu o plîngere penală. determinîndu-l să revizuiască prima decizie.

Interesant este ce anume au reclamat administratorii de la SC Ambasador în plîngerea penală formulată împotriva lui Traian Băsescu, întrucît acolo se face referire chiar la Sentinţa Tribunalului Bucureşti, prin care Fulicea Seraphina Ivona era înlăturată din lista de moştenitori ai Ciclop-ului. Iată ce se scria în acest document, reprodus de jurnalistul Alexandru Boariu într-un articol din 2008:

„Ignorînd dispoziţiile legale şi sentinţa civilă nr. 660/13.06.2001, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – definitivă şi irevocabilă, Primarul General împreună cu directorii care au avizat Dispoziţia nr. 112/28.09.2001 au restituit în natură celor 6 persoane fizice – aşa-zişi moştenitori, cărora anterior le-a fost respinsă ca inadmisibilă acţiunea în revendicare, pentru că nu au făcut dovada calităţii de moştenitori şi a dreptului de proprietate – terenul în suprafaţă de 2.021 mp, deşi cunoşteau foarte bine din situaţia juridică a imobilului, că cei 863,23 mp sînt în proprietatea SC Ambasador”.

Cazul acestei restituiri ciudate, al cărei beneficiar este şi Fulicea Seraphina Ivona, actuala directoare a ICR Paris, a fost uitat şi de presă şi de instituţiile statului care trebuiau să rezolve acest abuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.