Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu va trimite imediat mai multe trupe în Afganistan (ministru)

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Germania nu va trimite imediat mai multe trupe în Afganistan ca răspuns la cererea preşedintelui american Donald Trump pentru mai mult sprijin, în contextul în care şi-a sporit prezenţa anul trecut într-un moment când alţii au redus-o, a anunţat marţi ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Ursula von der Leyen a salutat angajamentul lui Trump de a continua misiunea Statelor Unite, dar a declarat că Germania nu va fi printre primele ţări care vor contribui mai mult. "Am crescut numărul de trupe cu 18% anul trecut, când alţii le-au redus", a spus ea, în timpul unei vizite la o bază de submarine în nordul Germaniei.

"Prin urmare, nu ne vedem printre primii cărora ar trebui să li se ceară mai mulţi soldaţi", a adăugat ea. După ce s-a angajat anul trecut în timpul cursei pentru Casa Albă asupra unei retrageri rapide din Afganistan, Trump a schimbat direcţia luni şi a promis o campanie militară intensificată împotriva insurgenţilor talibani, declarând: "Trupele noastre vor lupta pentru a câştiga", conform Agerpres.

Potrivit unor oficiali americani, el a dat undă verde trimiterii a 4.000 de militari americani suplimentari, care se vor adăuga celor aproximativ 8.400 desfăşuraţi acum în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.