Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, luat cu ASALT de Opoziţie. PNL şi USR anunţă noi MOŢIUNI. Ce miniştri sunt vizaţi

motiune

Guvernul pare că e luat cu asalt de Opoziţie. După ce PNL şi USR au depus o moţiune simplă pe Justiţie, în colimator a intrat acum ministrul Educaţiei. Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a anunţat că o moţiune simplă prin care senatori PNL şi USR cer demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, va fi depusă marţi, 12 septembrie, la Senat.

Citeşte şi:  Dragnea, despre reluarea procesului său: 'Să mă supăr?'

Dumitrescu a precizat că până în prezent au semnat documentul 34 de senatori, iar moţiunea se intitulează "O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă". 

"Motivele pentru care cerem demisia ministrului Liviu Pop sunt foarte multe. Câteva dintre ele sunt: situaţia ridicolă cu manualele de clasa a V-a unde nu avem manual de matematică, română, dar avem manual de educaţie fizică de peste 100 de pagini, avem problemele vechi din minister care ţin de autorizaţiile de funcţionare, avem o ruptură totală între Ministerul Educaţiei şi ceea ce cere mediul de afaceri, piaţa cere ceva, şcoala dă altceva. Sunt foarte multe probleme. Avem cea mai mare rată de abandon şcolar din Europa - unul din cinci copii nu termină şcoala. (...) Avem o guvernare total haotică şi în învăţământ. Eu sper ca colegii din Senat ai PSD să ţină cont de conştiinţa lor şi de interesul cetăţenilor şi să voteze demiterea ministrului Liviu Pop", a afirmat miercuri Dumitrescu, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: E OFICIAL! Procurorii de BAZĂ ai lui Kovesi, ANCHETAŢI de Inspecţia Judiciară

O moţiune va fi depusă şi pe numele ministrului Lia Olguţa Vasilescu. Senatoarea USR Florina Presadă a acuzat-o miercuri pe Lia Olguţa Vasilecu de faptul că nu înţelege problema familiilor din România atunci când vorbeşte despre indemnizaţiile de creştere a copilului ca despre un favor pe care îl face statul. USR a anunţat că, în colaborare cu PNL, va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii.

”Colaborăm cu PNL, aşa cum am colaborat şi pe cea privind Justiţia, colaborăm şi la cea pe muncă. Anticipez că săptămâna viitoare, în cel mai scurt timp în momentul în care vom avea şi textul finalizat text care se află deja într-un prim draft”, a spus, la rândul său, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Citeşte şi: Dragnea, reacţie de ULTIMĂ ORĂ în scandalul fraudării alegerilor prezidențiale din 2009

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă marţi de grupurile parlamentare ale PNL şi USR va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor marţea viitoare, iar miercuri va intra la votul final.  Moţiunea este intitulată "PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa...".

Citeşte şi: Premierul Tudose TRANŞEAZĂ scandalul creşterii economice: 'La propagandă RĂSPUNZI cu cifre' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.