Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Ce gest a făcut elevul acuzat de terorism când a fost ridicat de mascaţi

Halucinant. Gest incredibil făcut de elevul de 17 ani din Craiova în momentul când a fost ridicat de către mascaţi. Oamenii legii l-au luat pe Luigi Contantin Boicea zis Omar din locuința părinților acestuia situată în cartierul Brestei.

În momentul în care a fost întrebat de ziariști de ce a fost ridicat, tânărul a ridicat degetul către cer, către Allah.

Citeşte şi: ŞOCANT Bătaie între fete la liceu de renume din Bucureşti / VIDEO

Boicea Luigi Constantin, liceanul de 17 ani din Craiova reţinut marţi pentru propagandă jihadistă, avea de mai bine de doi ani un blog intitulat Gazda Islamică, pe care a postat detalii despre convertirea sa la islamism şi numeroase pasaje din Coran. Puştiul săltat de DIICOT a jucat fotbal la Şcoala "Gică Popescu" până la vârsta de 14 ani.

"Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost (...) şi am 16 ani şi jumătate. M-am născut şi am crescut creştin ortodox şi am devenit muslman după ce am găsit adevărul", scria tânărul, în ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamică, unde a postat şi o fotografie cu el. Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marţi dimineaţă povesteşte, în limba arabă, cum a devenit musulman.

Citeşte şi: Au recitat o poezie de la Biserică şi le-au luat copiii: Drama trăită de un român în Norvegia / FOTO

"Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stăpânea bine limba română. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria şi pentru că am trăi într-o ţară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată şi, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă", spune tânărul.

El povesteşte că a urmărit pe internet evenimentele din Siria şi că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a şocat. Mai mult, el relatează că ororile comise de cei care "nu reprezintă Islamul" l-au făcut să se îndrepte către această religie şi să caute şi alţi musulmani din Craiova şi din România. Astfel a cunoscut-o pe "sora" Damian Maya, care l-a învăţat mai multe despre Islam şi musulmani. "Îi mulţumesc lui Allah, a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)", mai scrie tânărul, care subliniază că dacă pe mama sa a reuşit să o facă să-i înţeleagă alegerea, cu tatăl său nu a avut la fel de mult noroc, astfel că a ales "viaţa cu Allah" în locul relaţiei cu părintele său. "Acum, eu locuiesc cu bunicul meu şi bunica mea", mai scria tânărul. Acesta intenţiona ca, după terminarea liceului în România, să devină student la Universitatea Islamică din Medina, "în scopul de a salva Coranul Sfânt şi cărţile Hadith şi Islamul, în scopul de a cunoaşte povestea completă şi a devenit un predicator islamic", conform mediafax.

Citeşte şi: Măsuri fără precedent din cauza ameninţărilor teroriste: Parizienii rămân fără WIFI-ul public

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.