Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas avertizează Washington-ul cu privire la mutarea ambasadei SUA din Israel

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Mişcarea islamistă Hamas l-a avertizat luni pe preşedintele american Donald Trump împotriva consecinţelor pe care le-ar avea angajamentul său de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează DPA, potrivit agerpres.

"Administraţia americană depăşeşte orice limite prin mutarea ambasadei", se arată într-o declaraţie a grupării care controlează din 2007 Fâşia Gaza.

Citeşte şi: De-abia venit de la Moscova, Dodon închide uşa-n nas Aliaţei Nord-Atlantice

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care a avertizat la rândul său în repetate rânduri că mutarea ambasadei ar fi considerată o "agresiune", a cerut ajutorul Iordaniei pentru deschiderea unei linii de comunicare directe cu Casa Albă, a transmis luni postul de radio Israel.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei SUA, Sean Spicer, a afirmat că administraţia americană se află "într-un stadiu absolut incipient al discuţiilor înseşi" legate de subiectul ambasadei.

Spicer a făcut această precizare la scurt timp după o convorbire telefonică "foarte călduroasă" între Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu despre pacea şi securitatea din Orientul Mijlociu şi acordul nuclear cu privire la Iran. Noul preşedinte al SUA - care a promis în mod repetat să mute ambasada SUA în Ierusalim - l-a invitat cu acest prilej pe premierul israelian la Washington, în februarie, o dată exactă urmând să fie stabilită zilele următoare.

Israelul consideră de mult timp Ierusalimul drept capitală, dar, în condiţiile în care Autoritatea palestiniană doreşte stabilirea Ierusalimului de est drept capitală a unui eventual stat, mutarea ambasadei americane în acest oraş ar reprezenta un semnal clar de favorizare a unei părţi în detrimentul celeilalte, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.